Vindecarea relatiilor frante – 3 –

“te voi vindeca” (leremia 30:17)
Nu exista garantii ca vei duce o viata lipsita de durere si de injosire. Vindecarea unei relatii implica efort impartasit si risc. trebuie sa crezi ca in final te va ierta si va lasa ofensa in urma. Vindecarea relatiilor frante este o activitate care implica doua persoane. Sarcina ta este sa incer­ci sa ai din nou incredere in mine, iar a mea sa-ti ofer dovada ca sunt demn de incredere. Cand facem lucrul acesta, noi il invitam pe celalalt sa coopereze, ne incurajam unul pe altul si scurtam distanta care ne separa. Pentru ca o relatie sa functioneze trebuie sa crezi ca ai optiuni reale si pozitive si ca amandoi trebuie sa va dedicati acestora.
Daca tradarea ta a cauzat rani, iti poti usura sarcina devenind mai responsabil. Daca in mod voluntar il tii pe celalalt la curent cu programul tau, fara ca acesta sa-ti puna intrebari, avansezi de la postura de “om rau” la membru al echipei cu drepturi depline care urmareste un plan de bataie comun pentru ca amandoi sa aveti de castigat. totodata, daca adopti atitudinea de politist fata de tine insuti, vei indeparta resentimentul pe care il simte celalalt partener cand este moni­torizat. Cu alte cuvinte, il scuteste de treaba murdara de supraveghere in detaliu si te scuteste de umilinta de a te simti mereu luat in vizor.
Pe de alta parte, daca tu esti partea ranita poti usura sarcina partenerului tau aducandu-i la cunostinta ca pretuiesti relatia suficient de mult pentru a o face sa mearga ducandu-ti planul la indeplinire. Spune-i ca i] apreciezi efortul. Cand centrul de interes al ambilor parteneri este vin­decarea relatiei si cand il incluzi pe Dumnezeu, care a spus: “te voi vindeca”, lucrul acesta se va intampla!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *