Viata din Belsug

Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug” (loan 10:10)

Viata din belsug necesita trei lucruri:

1) Un mentor bun. Pavel scrie: “Urmati-ma pe mine, fratilor” (Filipeni 3:17). Mentorii buni sunt lideri prin exemplul personal. Ei stiu ca pentru a fi urmati trebuie mai intai sa fie respectati. Ei isi croiesc atent instructiunile prin intelegerea calitatilor si slabiciunilor tale; ei stiu daca iti functioneaza mai bine emisfera dreapta si esti o persoana creativa/intuitiva sau emisfera stanga si esti o persoana analitica. Ei stiu daca inveti bazandu-te pe imagini vizuale sau verbale. Ei stiu cand ai nevoie de o bataie pe umar sau de un impuls. Daca ai un astfel de mentor esti binecu­vantat. Daca nu, cere-l lui Dumnezeu.

2) Cea mai mare stradanie din partea ta. Andrew Carnegie a spus. “Nu are nici un rost sa in­cerci sa ajuti oameni care nu se ajuta pe ei insisi. Nu poti sa impingi un om sa urce pe scara decat daca este dispus sa faca acel lucru”.

3) Ceva in plus. Acesta este principiul “milei in plus” propovaduit de Domnul Isus (Matei 5:41). El implica:

a) putin efort in plus. Art Williams a spus: “Vei invinge 50% din oameni daca depui efort; pe ceilalti 40% daca esti un om cinstit… iar cu restul de 10% este o lupta crancena”. Daca doresti sa castigi aceasta lupta hotaraste-te sa faci mereu ceva in plus;

b) timp in plus. “daca zaboveste, asteapt-o, caci va veni si se va implini negresit” (Habacuc 2:3). Gutzon Borglum, sculptorul care a creat memorialul in cinstea presedintilor Americii de pe Muntele Rushmore, a fost intrebat daca este de parere ca lucrarea lui este desavarsita. Raspunsul lui ar fi fost: “Nu astazi. Nasul presedin­telui Washington este mai lung cu doi centimetri jumatate. Totusi este mai bine asa. Se va eroda si va avea dimensiunea exacta peste 10.000 de ani”.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *