Un salvator respins

„A venit la ai Săi, şi ai Săi nu L-au primit.“ Ioan 1.11

Un pescar credincios, care îşi petrecea una din nopţi pe barca sa legată de mal, auzi un zgomot. Ştia că deţinătorul iahtului din apropierea sa se îmbăta deseori. Fără să zăbovească, se aruncă în apa rece. Cu greu reuşi să-l salveze pe bărbatul aproape înecat şi să-l ducă pe iahtul său. Îi făcu respiraţie artificială şi îl puse pe pat. După ce făcu tot posibilul, înotă înapoi la barca sa.
A doua zi vâsli spre iaht, pentru a vedea cum îi merge bărbatului. „Nu vă priveşte!“, a fost răspunsul respingător. Pescarul i-a amintit bărbatului că şi-a riscat viaţa pentru a-l salva. Dar în locul unei mulţumiri, a fost alungat cu blesteme. Cu lacrimi în ochi, creştinul vâsli înapoi la locul său. Privind spre cer, se rugă: „Doamne, dacă mă gândesc cum eşti tratat Tu, mă întristez foarte tare. Dar acum înţeleg puţin, ce simţi Tu, când aşa mulţi oameni, într-o stare fără margini de nemulţumire, Te resping pe Tine şi lucrarea Ta de mântuire.“
Domnul Isus a venit din slava cerului pe acest pământ şi apoi a murit la cruce, pentru a vă salva şi pe dumneavoastră! L-aţi acceptat?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *