TREI ÎNTREBĂRI PENTRU SLUJITORII DOMNULUI

“Fraţii mei, să nu fiţi mulţi învăţători, căci ştiţi că vom primi o judecată mai aspră” (lacov 3:1)

Dacă eşti slujitor în lucrarea lui Dumnezeu, trebuie să îţi pui în permanenţă trei întrebări:

1) Sunt eu responsabil faţă de cineva? Dacă nu eşti, te afli pe un tărâm periculos. Doar Dumnezeu are autoritatea care nu se pune la îndoială. Cine te cunoaşte suficient de bine pentru a se ruga pen­tru tine, pentru a te sfătui şi a te întări în domeniile în care eşti vulnerabil? Descoperim neîncetat că autoritatea fără responsabilitate conduce la dezastru.

2) Mi-am stabilit bine priorităţile? Priorităţile au felul lor de a se strecura de pe poziţia lor atunci când nu eşti atent. Prea mulţi dintre noi avem succes doar cu preţul familiilor zdrobite sau a unei sănătăţi şubrede deoarece priorităţile au fost undeva schimbate.

3) Este umblarea mea cu Dumnezeu mereu proaspătă? Dacă nu ai răspuns pe loc “da”, eşti prea aproape de marginea prăpăstiei. O umblare disciplinată zilnică cu Dumnezeu este cea mai bună pro­tecţie a ta. “Strâng Cuvântul Tău în inima mea ca să nu păcătuiesc împotriva ta” (Psalmul 119:11). Nu petreci timp cu Dumnezeu, ci petreci timp cu orice altceva şi a devenit mai important pentru tine decât El. Fii atent la cuvântul “strâng”. Sensul lui este de a proteja ceva, de a nu lăsa nimic să ameninţe. Trebuie să te disciplinezi să petreci timp în Cuvântul lui Dumnezeu şi să te fereşti să fii întrerupt. Dă-I lui Dumnezeu mintea ta în fiecare zi atunci când ea este proaspătă. Pastore, prima ta chemare nu este proiectul de construcţie, întâlnirea comitetului sau bugetul, ci: “Paşte oiţele Mele”, (loan 21:16). Dacă te prinde sâmbăta stresat că nu ai pregătit nimic pentru duminică, schimbă ceva. începe să delegi responsabilităţi. “Alegeţi dintre voi… bărbaţi… pe care îi vom pune la slujba aceas­ta. Iar noi vom stărui necurmat în rugăciune şi în propovăduirea Cuvântului” (Faptele Apostolilor 6:3-4).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *