TESTUL APEI

“Pogoară! la apa, şi acolo ţi-i voi alege” (Judecători 7:4)

Dacă oamenii refuză sistematic să te sprijine, lasă-i în pace; sau, vei regreta că nu ai făcut-o. Este greu să accepţi lucrul acesta, mai ales dacă eşti, un om care a investit pentru ca relaţiile să funcţioneze, orice s-ar întâmpla. Nu-l poţi transforma pe fricos într-un om încrezător. Aceasta este slujba lui Dumnezeu, iar prin “testul apei” El i-a arătat lui Ghedeon pe cine se poate baza şi pe cine nu. Dumnezeu i-a spus lui Ghedeon: “Poporul pe care-l ai cu tine este prea mult,… el ar putea să se laude împotriva Mea; …Vesteşte, deci, lucrul acesta în auzul poporului: “Cine este fricos şi se teme, să se întoarcă şi să se depărteze de muntele Gaaladului”. Douăzeci şi două de mii de oameni din popor s-au întors, şi au mai rămas zece mii. Domnul i-a zis lui Ghedeon: “Poporul este încă prea mult. Pogoară-i la apă, şi acolo ţi-i voi alege”.

Când opoziţia este aliniată împotriva ta precum “nisipul de pe marginea mării” (vs. 12) atunci vei pierde cea mai mare parte a sprijinului. Nu te îngrijora, Dumnezeu este la lucru. La prima triere, când Ghedeon a pierdut 22.000 de oameni, ceea ce părea a fi o retragere era de fapt o modali­tate prin care Dumnezeu a stabilit cine este de încredere. “Ghedeon a pogorât poporul la apă … Cei ce au limpăit apa, ducând-o la gură cu mâna, au fost în număr de trei sute de oameni; şi tot poporul celălalt a îngenunchiat ca să bea. Şi Domnul i-a zis lui Ghedeon: “Cu cei trei sute… vă voi mântui, şi voi da pe Madian în mâinile tale” (vs. 5-7). învăţăm două lecţii din această povestire:

1) Trebuie să vezi vrăşmaşul apropiindu-se. Cei ce au îngenuncheat ca să bea şi-au sacrificat posibilitatea de a vedea pentru a-şi satisface o nevoie imediată.

2) Când Dumnezeu reduce numărul celor care te sprijină, El o face pentru o victorie miraculoasă. El o face pentru a-ţi arăta că un om fără recomandări poate conduce o companie sau că cineva care a pierdut totul poate reveni. Aşadar, când cei din jurul tău nu reuşesc să treacă “testul apei”, renunţă la ei şi încrede-te în Dumnezeu. El are ceva mai bun întotdeauna

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *