SUB PRESIUNE!

“Suntem  in grea cumpana, dar nu deznadajduit (2 Corinteni 4:8)

Te simti de parca ai fi intr-un tunel si nu ai cale de scapare? Bucura-te; esti exact unde trebiue! Pavel a spus: “Suntem incoltiti in toate chipurile, dar nu la stramtoare; in grea cumpana, dar nu deznadajduiti; prigoniti, dar nu parasiti; trantiti jos, dar nu omorati”. O anumita cantitate de pre­siune este necesara pentru activarea credintei noastre, iar Dumnezeu stie exact cata este nevoie. El ingaduie sa ajungem pana acolo unde:

a) resursele proprii s-au epuizat;

b) ne-am saturat ca Satan sa fure ceea ce Dumnezeu spune ca este al nostru;

c) parerile altora nu ne mai controleaza. Este locul in care s-a gasit Ana cand s-a rugat in Templu “cu sufletul amarat si plangea” (1 Samuel 1:10). Ea se afla sub asa o presiune din cauza ca nu putea avea copii incat in momentul in care si-a strigat durerea inaintea lui Dumnezeu mai marii bisericii au crezut ca este beata. Dar cand esti disperat, nu mai esti preocupat sa atingi mintile privitorilor religiosi; singura ta grija este sa atingi inima lui Dumnezeu.

Cu Dumnezeu nu exista situatii disperate, ci doar oameni care au devenit deznadajduiti. Adevarata credinta se manifesta cand este pusa la incercare. La urma urmelor nu ai nevoie de Dumnezeu care sa desparta Marea Rosie in doua cand peste tot in jurul tau exista poduri, nu? Cand nu mai poti face nimic pentru a evita inevitabilul atunci incepi sa te increzi in Dumnezeu care poate face imposibilul! Asadar, criza prin care treci astazi poate fi o binecuvantare deghiza­ta; o posibilitate de a experimenta la un nivel mai inalt puterea Lui in viata ta.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *