Rugăciunea ajuta! (1)

„…Stăruiţi în rugăciune.”

Romani 12.12

Rugăciunea ajuta! (1)

Un misionar, care vestea Evanghelia în peninsula Labrador în nordul Americii, a fost invitat de către nişte cunoscuţi la masă în timpul unui concediu în patria sa. Aceş­tia l-au întrebat despre lucrarea lui. În mod deosebit, copiii ascultau curioşi când misionarul istorisea întâm­plările lui în ţara aceea îndepărtată.

Harry, cel mai mic dintre copii, nu se sătura să-l audă vorbind. Când vizitatorul s-a despărţit de cunoscuţii lui, i-a rugat să-şi aducă aminte în rugăciunile lor de el şi de lucrarea lui din Labrador. Micuţul Harry şi-a pro­pus să se roage în mod deosebit pentru misionarul Thomas, care era expus la multe pericole din cauza ur­şilor polari. Când micuţul se ruga cu mama lui, întot­deauna spunea la sfârşit: „Doamne Isuse, binecuvântează-l pe misionarul Thomas şi ai grijă de el, ca să nu-i facă niciun rău urşii polari.”

După aproape un an, tatăl lui Harry a scris misionaru­lui o scrisoare. În această scrisoare a amintit, printre altele, faptul că micul Harry se roagă pentru el, ca să fie păzit de urşii polari. Harry dorea să ştie tare mult, dacă misionarul a întâlnit deja un urs polar. După un timp veni o scrisoare din Labrador. Misionarul mulţu­mea micului său prieten pentru rugăciunile sale.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *