Respecta planul -4-

“Petru Ia raspuns: “daca esti tu, porunceste-mi sa vin ia tine pe ape” (Matei 14:28)
Petru nu a umblat pe apa de unul singur, ci impreuna cu Domnul Isus. Astazi Hristos te invita sa mergi cu El si sa experimentezi minunile Lui. De ce nu vedem mai mult minunile Lui in vietile noastre? Deoarece:
1) Nu ne rugam pentru ele si nu-L credem pe Dumnezeu. Domnul Isus a spus: “Daca ramaneti in Mine, si daca raman in voi cuvintele Mele, cereti orice veti vrea, si vi se va da” (loan 15:7). Rugaciunile tale reprezinta o invitatie pentru Dumnezeu, un punct de intrare si un canal prin care puterea Lui facatoare de minuni poate interveni pentru a schimba circumstantele. Dar trebuie sa te rogi si sa crezi ca El o va face!
2) Credem ca vremea minunilor a trecut. Scriptura spune: “Isus Hristos este acelasi ieri si azi si in veci!” (Evrei 13:8). In realitate nu a existat “o vreme a minunilor”, ci exista doar un Dumnezeu al minunilor, iar El nu Se schimba niciodata. Asa ca nu-L limita!
3) Lasam ca pacatul sa ne saboteze increderea. Ioan scrie: “daca nu ne osandeste inima noasĀ­tra, avem indrazneala la Dumnezeu. Si orice vom cere, vom capata de la El, fiindca pazim porunĀ­cile Lui, si facem ce este placut inaintea Lui” (1 loan 3:21-22).
4) Ne uitam la situatie in loc sa ne uitam la Mantuitor, iar credinta noastra se clatina. Cand Domnul Isus i-a spus lui Petru “pentru ce te-ai indoit?” (Matei 14:31) El voia sa spuna “Nu lasa ca furtuna sa te copleseasca. Sunt langa tine. Problema ta este la picioarele Mele, de aceea ea este si la picioarele tale. Uita-te doar tinta la Mine, mergi prin credinta si nu te abate de la plan!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *