Respecta planul -1-

“Eu stiu gandurile pe care le are cu privire la voi” (leremia 29:11)
Astazi Dumnezeu iti spune: “In timp ce te afli in proces, respecta planul”. Nimic nu-L ia pe Dumnezeu prin surprindere. El este planuitorul absolut, Iosif a descoperit ca atunci cand familia se intoarce impotriva ta, cand prietenii te parasesc si cand dai de necaz, Dumnezeu mai are inca un plan. Privind in urma, Iosif a putut spune: “Voi v-ati gandit sa-mi faceti rau, dar Dumnezeu a schimbat raul in bine” (Geneza 50:20). Cand situatia pare prea grea pentru a-i face fata si imposiĀ­bil de explicat, adu-ti aminte ce a spus Dumnezeu: “Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi”.
Unii dintre noi nu suntem siguri ca Dumnezeu ne-a ales asa ca incercam in continuare sa-i castigam favoarea. Renunta! Primeste adevarul ca Dumnezeu, de dragul lui Hristos, a hotarat sa te binecuvanteze. Iar cand Dumnezeu hotaraste, situatiile temporare sau actiunile altora nu-I schimba hotararea. Nu exista nimic din ceea ce vrasmasul unelteste impotriva ta pentru care Dumnezeu nu a gasit o “cale de scapare”. Pavel scrie: “Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda” (1 Corinteni 10:13). Sa remarcam ca:
a) In vremuri de incercare descoperi cat de credincios este Dumnezeu;
b) Ei stie cat poti duce;
c) El va gasi “o cale” pentru a putea iesi din aceasta situatie mai puternic si mai pregatit pentru ce ti-a pregatit dupa aceea. Asa ca respecta planul. Faptul ca ai o problema este semnul ca ai o promisiune. Este doar o chestiune de timp pana cand Dumnezeu isi va revela solutia.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *