Razbunarea elefantului – 1 –

„Cei ce vă temeţi de Domnul, încredeţi-vă în Domnul! El este aju­torul şi scutul lor.”

Psalm 115.11

 Răzbunarea elefantului (1)

            „Ce îmbulzeală este iarăşi pe stradă!” mormăi pentru sine în silă Prakasha. Era foarte grăbit şi alerga nerăb­dător pe lângă Rao, elefantul său puternic.

            „Dacă voi livra mai devreme decât s-a cerut această povară grea, voi primi desigur imediat încă o coman­dă”, se gândi Prakasha. Calculă rapid câţi bani va reali­za astăzi. Fiecare nouă comandă însemna ceva mai mulţi bani, bani cu care Prakasha putea să cumpere puţin orez pentru sine, soţia sa Rani şi copiii lor.

            „Nu vreau în niciun caz să devin bogat.” Pentru un moment, tânărul aspru cu ochii întunecaţi uită de îm­bulzeala din jurul său. Îşi imagina ce frumos ar fi să poată merge la cumpărături atunci când el sau soţia sa ar avea nevoie de ceva, fără să mai fie nevoie să-şi fa­că griji pentru hrana de mâine. Aceasta era ceea ce dorea Prakasha. „Cine se încrede în Dumnezeu, nu tre­buie să-şi facă griji pentru mâncare şi îmbrăcăminte”, spunea mereu Rani, „căci Dumnezeu doreşte să ajute pe fiecare care se încrede în El în necazul şi grijile sale.” Dar pentru Prakasha credinţa nu reprezenta ni­mic, ci pentru el conta doar munca cinstită şi grea.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *