Raspunsul la intrebarea lui Mihai

“As dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Hristos, caci ar fi cu mult mai bine” (Filipeni 1:23)

Avem tendinta sa ne speriem de ceea ce nu am experimentat niciodata. Un baietel i-a scris o scrisoare lui Dumnezeu, iar la destinatar a scris “cerul” si a pus-o in cutia postala. De obicei acest fel de scrisori ajung intr-un tomberon, dar nu se stie cum aceasta scrisoare a fost deschisa. Şi inauntru era scris: “Draga Doamne, cum este sa mori? Eu nu vreau sa mor, vreau doar sa stiu cum e. Prietenul Tau, Mihai”. Este o intrebare la care toti ne-am gandit.

Harold Sala scrie: “Cand urmeaza sa plec intr-o parte a lumii in care nu am mai fost, citesc si investighez pentru a afla cum este acolo. Rasfoiesc aibume de calatorie, intru pe Internet, discut cu cineva care imi poate spune ceva din experienta personala. Dar nici o alta carte din lume nu-mi poate spune ceea ce-mi spune Biblia despre cer. Singura persoana care a fost acolo si care-mi poate spune cum e acolo este Isus”. Ştiind ca pentru credincios moartea este doar o tre­cere in prezenta lui Dumnezeu, Pavel scrie: “daca se desface casa pamanteasca a cortului nos­tru trupesc, avem o cladire in cer de la Dumnezeu, o casa” (1 Corinteni 5:1).

La sfarsitul cartii The Last Battle [Ultima batalie], personajele mor intr-un accident de tren, iar CS Lewis concluzioneaza in felul urmator: “Lucrurile care s-au intamplat dupa aceea sunt atat de frumoase incat nu le pot descrie. Pentru noi acesta este sfarsitul tuturor povestirilor, dar pentru ei a fost doar inceputul adevaratei povestiri”. Vorbind despre cer, Pavel scrie: “Sunt strans din doua parti: as dori sa ma mut si sa fiu impreuna cu Hristos, caci ar fi cu mult mai bine”. Acesta este adevaratul raspuns la intrebarea lui Mihai!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *