Răsplătire (1)

Voi dar, întăriţi-vă şi nu lăsaţi să vă slăbească mâinile, căci faptele voastre vor avea o răsplată.2 Cronici 15.7


O femeie din sudul S.U.A. trăia în sărăcie. A fost nevoită să renunţe de timpuriu la şcoală pentru a îngriji pe cineva care era bolnav în familie şi pentru a spăla haine pentru alţii. După ce îşi plătea datoriile, punea ceva deoparte. Ani de zile a dus o viaţă cumpătată şi cinstită frecventând biserica, citind Biblia şi rugându-se zilnic. Când a împlinit 86 de ani, a descoperit cu uimire că strânsese 250.000 dolari. La bancă au întrebat-o ce ar dori să facă cu ei. Trăise o viaţă simplă şi nu avea de gând să renunţe la ea.
A decis că alţii ar trebui să se bucure de ceea ce ea nu avusese parte – de şcoală. În anul 1995 a donat 150.000 dolari Universităţii din Mississippi, fără nicio pretenţie. Însă această acţiune nu a rămas fără ecou: a primit numeroase premii, inclusiv acela de Cetăţean de Onoare acordat de Casa Albă şi o diplomă onorifică din partea Universităţii Harvard. A călătorit prin toată ţara fiind apreciată de oameni.
Măreţia unui om nu se măsoară prin origine, bogăţie sau faimă. „Adevărat este cuvântul acesta… pentru ca cei ce au crezut în Dumnezeu, să caute să fie cei dintâi în fapte bune. Iată ce este bine şi de folos pentru oameni!“ (Tit 3.8).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *