RĂMÂI SI CÂND S1MTI CĂ VREI SĂ PLECI

“Dragostea este îndelung răbdătoare” (1 Corinteni 13:4-7)

Când Ed şi Alice s-au dus la consiliere maritală, terapeutul a întrebat-o pe Alice: “Ce te-a atras prima dată la Ed?” Ea a răspuns: “Temperamentul lui puternic, dar liniştit”. Consilierul a continuat: “Şi de ce doreşti să divorţezi?” Alice a răspuns: “Din cauza temperamentului lui puternic, dar liniştit”. Uneori ceea ce ne-a adus împreună ajunge să ne irite peste măsură. In fiecare relaţie există momente în care pare mai uşor să pleci decât să rămâi. Dar în ciuda abuzului fizic şi emoţional, există avantaje ale rezolvării problemelor. De exemplu, există:

1)            Beneficii emoţionale. Contrar a ceea ce cultura de la Hollywood doreşte să ne facă să credem, oamenii divorţaţi sunt pasibili de a se simţi deprimaţi datorită singurătăţii. De fapt, mulţi spun că deşi au existat neînţelegeri în relaţie, le e dor să aibă pe cineva la care să se întoarcă acasă.

2)            Beneficii privind sănătatea. Stresul emoţional conduce la probleme fizice şi faptul de a fi într-o relaţie, mai ales într-o căsnicie bună poate fi benefic pentru sănătate. E ca şi cum ai avea propria ta asistentă sau propriul terapeut.

3) Beneficii ale comunităţii. Ceea ce văd copiii tăi le influenţează alegerile viitoare. Faptul că rămâi în căsnicie îi învaţă cum să treacă de provocările din reiaţii. Cuplurile cu căsnicii puternice ajută la formarea unei naţiuni de părinţi iubitori şi responsabili care îşi pot călăuzi copiii pe drumul cel bun, “Dragostea este îndelung răbdătoare”. Autoarea Christy Scannell spune: “Când ne-am căsătorit, soţul meu şi cu mine am căzut de acord că o facem până la moarte … Cu câteva săptămâni înainte de nuntă am făcut un pact de a rezolva orice problemă ni s-ar ivi în cale … Da, ne certăm. Ne acuzăm. Dăm semne de dispreţ … Dar nu ne vom muta şi nu vom completa formulare … orice s-ar întâmpla, rămânem”. Divorţul nu intră unde este Dumnezeu şi dragostea.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *