RAMAI IN DOMNUL

“Cine ramane in Mine… aduce multa roada” (loan 15:5)

Domnul Isus a spus: “Eu sunt Vita, voi sunteti mladitele. Cine ramane in Mine,… aduce multa roada; caci despartiti de Mine, nu puteti face nimic”. in calitatea noastra de mladite, aducem roada, dar substanta datatoare de viata, necesara pentru aceasta, curge spre noi de la vita. Daca incerci sa aduci propria ta roada, aceasta va fi o roada falsa.

Cand cineva spune: “Nu-mi iubesc sotia sau sotul”, nu aceasta este problema. Problema este poate Hristos sa iubeasca sotia sau sotul tau prin tine? Raspunsul este da, fiindca dragostea este o roada care este adusa in tine de Duhul Sfant (Galateni 5:22). Asa ca intrebarea este: Esti tu dis­pus sa lasi ca dragostea lui Hristos sa curga prin tine?

Ramanerea in Hristos este doar un alt nume pentru intimitatea cu Hristos. El doreste sa-Si ma­nifeste viata Lui prin tine, si acest lucru este posibil prin atasamentul tau fata de El. Daca viata ta de rugaciune este doar o chestiune de mesaje SOS in cazuri urgente, pierzi intimitatea. Daca ai un timp de inchinare dimineata doar ca sa scapi si sa-ti vezi apoi de treburi, nu intelegi ce inseam­na ramanerea.

Dupa ani de fumat, o doamna s-a hotarat de renunte la acest obicei. A incercat toate produsele de renuntare la fumat, dar nimic nu a dat rezultate. In cele din urma, s-a hotarat ca in loc sa se concentreze asupra tuturor lucrurilor pe care le facea in vederea renuntarii sa se concentreze doar pe faptul de a fi in prezenta lui Dumnezeu si de a ajunge sa-L cunoasca cu adevarat. in 30 de zile a renuntat, a spus ea; datorita puterii vitei. Asadar cuvantul pentru astazi este “ramai in Domnul”.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *