PUTEREA PERSEVERENTEI

“Ferice de cel ce rabda ispita” (lacov 1:12)

Ai vazut vreodata un Hopa-Mitica? Cand il dobori la pamant, el se ridica inapoi afisand acelasi zambet. Cam asta este perseverenta: O unealta puternica! Biblia spune: “Ferice de cel ce rabda ispita”. Pavel a fost biciut, a naufragiat, a fost persecutat si inchis in institutii care nu aveau toalete, TV cablu si eliberare pentru buna purtare! I-ar fi putut lua la bataie, dar in loc de asta el a zis: “dar nu mi-e rusine, caci stiu in cine am crezut. Si sunt incredintat ca El are putere sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea” (2 Timotei 1:12). Poti tu afirma asa ceva?

Dumnezeu nu este impresionat de abilitatea umana, de personalitatile dinamice, de titluri sau de creatorii de moda. El ii respecta pe cei care, cand sunt doborati la pamant se ridica, cu cre­dinta intacta. Mai hotarati ca niciodata sa traiasca pentru El. Satan este cel care te ataca; sarci­na ta este sa ripostezi. Daca esti pasiv, el te va desfiinta! Pavel scrie: “luati toata armatura lui Dumnezeu, ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea, si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul” (Efeseni 6:13). Perseverenta inseamna sa ramai in lupta si sa refuzi sa renunti. Ea iti da pu­tere ca sa nu te mai simti o victima a circumstantelor. Iti zideste increderea si devine o unealta pe care o utilizezi automat.

Rasplata ta este stabilita in cer in functie de nivelul de perseverenta de pe pamant. “Celui ce va birui, ii voi da sa sada cu Mine pe scaunul Meu de domnie” (Apocalipsa 3:21). Asadar continua sa perseverezi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *