Promisiune pentru oricine

„Fiindcă atât de mult a iubit Dum­nezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.” loan 3 16

 Promisiune pentru oricine

            Probabil, acesta este cel mai cunoscut verset din Bi­blie. Ce însemnătate are el pentru tine? Un bărbat cu numele Richard Baxter a fost adânc impresionat de acest verset. Cuvântul oricine din acest verset l-a mângâiat în mod deosebit. El povestea deseori: „Dacă Dumnezeu ar fi spus că este har şi viaţă veşnică pen­tru Richard Baxter, eu fiind un mare păcătos, aş fi cre­zut că se referă la un altul, care poartă acelaşi nume ca şi mine. Dar deoarece Dumnezeu spune în acest verset oricine, ştiu că el se referă şi la mine.”

            Baxter a înţeles că acest cuvânt i se adresează lui personal. A crezut în Mântuitorul şi a primit viaţa veş­nică. Mai târziu a devenit un predicator al Evangheliei.

            Dumnezeu a scris Biblia şi pentru tine, şi pentru mi­ne, în Cuvântul Său sunt multe lucruri care ne îmbăr­bătează, ne mângâie şi ne întăresc. Dacă le acceptăm ca fiind scrise pentru noi personal, vom simţi ce mare bucurie este să mergi pe calea vieţii. Chiar dacă unele lucruri nu se desfăşoară aşa cum vrem noi, putem să ne încredem în Dumnezeu, deoarece EL nu face nicio greşeală.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *