Preţuirea Bibliei (3)

„Mă desfătez în orânduirile Tale şi nu uit Cuvântul Tău.”    Psalm 119.16

             „Nu ştii că nu poţi permite copilului tău să citească Biblia?” a replicat preotul şi a continu­at să explice că îi revenea ingrata sarcină de a lua Bi­blia şi de a o arde.

            Scena care a urmat e greu de descris. Spiritele s-au încins. Domnul Chiniqui a spus: „Bunicul meu a fost marinar spaniol neîntrecut, iar în venele tatălui meu curgea sânge spaniol şi eu sunt prea mândru să ascult cu răbdare asemenea vorbe în propria mea casă.” S-a ridicat repede în picioare. Băiatul s-a strâns tremurând lângă mama, care tremura şi ea. Teama băiatului era legată şi de faptul că preţioasa Biblie va fi luată de preot. Biblia era cadoul său de Crăciun.

            „Domnule, asta e tot ce aţi avut de spus?” l-a între­bat tatăl pe preot. „Da, domnule”, a răspuns preotul tremurând de mânie. „Fiindcă ştiţi pe unde aţi intrat, vă rog să faceţi cale întoarsă, cât mai repede!”

            Preotul s-a conformat imediat. Charles a mărturisit: „Am simţit o bucurie negrăită când mi-am văzut Biblia la un loc sigur. Am alergat la tata şi l-am sărutat, i-am mulţumit pentru modul în care a procedat. M-am urcat pe masa cea mare şi am recitit, cum am putut mai bine, pasajul despre lupta dintre David şi Goliat.”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *