Perseverenta (2)

“Vom secera, daca nu vom cadea de oboseala” (Galateni 6:9)

Se spune ca cererea lui Walt Disney de a obtine un imprumut a fost respinsa de 301 banci inainte sa i se spuna in cele din urma “da”. Dar fiindca a refuzat sa renunte, a construit cel ma celebru parc de distractii din lume. Asadar, tine minte doua principii:

1) Ai nevoie de perseverenta pentru a castiga premiul. La o conferinta despre vanzari, managerul a spus celor 2000 de persoane angajate la firma sa: “Au renuntat vreodata fratii Wright?’ “Nu” au raspuns ei. “A renuntat vreodata Charles Lindburg?” “Nu” au strigat ei. “A renunta vreodata Lance Armstrong?” “Nu” au strigat ei. “A renuntat vreodata Thorndike McKester?” A urmat o liniste lunga si plina de nedumerire. Apoi unul dintre angajati a strigat: “Thorndikf McKester? N-a auzit nimeni de el”. Managerul a replicat: “Normal ca n-a auzit nimeni, pentru ca el a renuntat”. Cei care renunta nu castiga niciodata, iar cei care castiga nu renunta niciodata.

2) Perseverenta transforma necazul in inaintare. Pavel scrie: “Vreau sa stiti, fratilor, ca imprejurarile in care ma gasesc, mai degraba au lucrat la inaintarea Evangheliei” (Filipeni 1:12). Pave nu a renuntat; el s-a ridicat! Cum? El a gasit folosul personal care vine din fiecare incercare. Un autor crestin scrie: “Astazi suntem obsedati de viteza, dar pe Dumnezeu il intereseaza mai mul taria si stabilitatea. Noi vrem o rezolvare rapida, o scurtatura, o solutie instant. Dorim o predica o invatatura sau o experienta care ne va rezolva instantaneu orice problema, care va inlatura orice ispita si ne va elibera de orice durere. Dar adevarata maturitate nu este niciodata rezultatul unei singure experiente, oricat ar fi de puternica sau de miscatoare. Cresterea se intampla treptat Biblia spune: ” Noi toti privim cu fata descoperita, ca intr-o oglinda, slava Domnului, si suntem schimbati in acelasi chip al Lui, din slava in slava, prin Duhul Domnului” (2 Corinteni 3:18).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *