PAIANJENI (4)

“Paianjenul il poti prinde cu mainile, si se gaseste totusi in casele imparatilor” (Proverbe 30:28)

Cum se face ca paianjenul poate umbla pe panza sa lipicioasa fara a se bloca, dar aceeasi panza va prinde in capcana orice pradator care va veni? Secretul este uleiul! Micile sale picioare in forma de cupa elimina ulei proaspat la fiecare pas, asa incat el aluneca pe panza din care altii nu supravietuiesc sau in care cad ca intr-o mlastina. Care este mesajul paianjenului? Trebuie sa fii uns mereu cu untdelemnul Duhului lui Dumnezeu! Privind in urma, iti dai seama ca acesta este lucrul care te-a pastrat sanatos cand credeai ca iti vei pierde mintile. Este motivul pentru care ai scos-o la capat cand ceilalti nu au reusit si de aceea trebuie sa fii umplut de Duhul Sfant in fiecare zi. Psalmistul a spus: “m-ai stropit cu untdelemn proaspat” (Psalmul 92:10).

Exista patru adevaruri in capitolul 30 din Exod referitor la ungerea cu untdelemn, pe care treĀ­buie sa le tinem minte daca vrem sa fim unsi cu untdelemn in viata noastra:

1) Fara ungere, lucrarea noastra nu este eficienta. “Sa ungi, de asemenea, pe Aaron si pe fiii lui si sa-i sfintesti, ca sa fie in slujba Mea ca preoti” [Exod 30:30).

2) Copiii nostri trebuie sa o experimenteze. “Acesta imi va fi untdelemnul pentru ungerea Sfanta, printre urmasii vostri” (Exod 30:31)

3) Dumnezeu nu va unge sfortarile noastre trupesti si agendele noastre. “Sa nu se unga cu el trupul nici unui om si sa nu faceti un alt untdelemn la fel ca el, dupa aceeasi intocmire” (Exod 30:32)

4) Ne aflam in pericol cand incercam sa o inlocuim cu altceva. “Oricine va face tamaie la fel ca ea, ca s-o miroase, va fi nimicit din poporul lui” (Exod 30:38). Inainte de a pleca de acasa in fiecare dimineata, pleaca-te pe genunchi si roaga-te: “Doamne, unge-ma cu untdelemn proaspat!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *