Omul familiei

26 FEBRUARIE

…Cât despre mine, eu şi casa mea vom sluji Domnului.”

Iosua 24.15  

Omul familiei

            Doi bărbaţi stau în parc pe o bancă, în timp ce copiii lor se joacă. Din discuţia celor doi, pu­tem reţine învăţături general valabile pentru orice familie:

            „Să spunem lucrurilor pe nume”, zise unul dintre ei. „Nu este uşor să ai succes şi acasă în familie, şi în lu­mea de afaceri. La ceva trebuie să renunţi. Mi s-a ofe­rit o funcţie înaltă în conducerea firmei noastre. Dar ştii ce înseamnă aceasta? Un telefon care sună zi şi noapte, mese cu administratorul firmei de trei-patru ori pe săptămână, micul dejun la firmă în fiecare dimi­neaţă; apoi frecvente călătorii cu avionul în toată Europa şi şedinţe, multe şedinţe la sfârşit de săptămâ­nă. Se câştigă mulţi bani, ai o mulţime de privilegii, dar nu poţi fi în acelaşi timp şi omul firmei, şi omul familiei. Una din aceste două ipostaze suferă. Eu îmi iubesc familia şi am renunţat la propunerea pe care mi-a făcut-o şeful.”

            Iată un tată care şi-a modelat concepţia succesului în jurul familiei sale! Peste ani, cu siguranţă, omul care i-a luat locul va spune: „Te invidiez; aş da orice sumă de bani să am o familie ca a ta.”

Părinţilor, să luăm seama!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *