O noua gandire

“Va voi da o inima noua si voi pune in voi un duh nou …” Ezechiel 36:26

Cand Domnul Isus a vorbit despre “nasterea din nou” (loan 3:3), Nicodim nu putea intelege ideea ca o nastere din nou trebuie sa se produca dintr-o noua sursa. Nu conteaza cat de religios esti, Domnul Isus a spus: “… daca nu se naste cineva din apa si din Duh, nu poate sa intre in imparatia lui Dumnezeu” (loan 3:5). “Apa” asa cum se intampla cand se rupe apa, se refera la nasterea naturala. “Duhul” asa cum apare cand esti convis de Duhul Sfant ca ai pacatuit si cancl esti atras de Hristos, se refera la nasterea din nou. Dar nasterea din nou nu iti sterge pur si simplu trecutul, dandu-ti un nou inceput. Dumnezeu spune: “Voi pune in voi o minte noua si va voi da inimi de carne. Voi turna Duhul Meu peste voi si El va va ajuta sa traiti dupa poruncile Mele”. Dumnezeu nu iti spune doar ce ai de facut, ci iti da si putere!

“Dar daca este adevarat, de ce tot cad?” Dar de ce ai cazut dupa ce te-ai nascut prima data? Pentru ca nu te-ai nascut incaltat! Nu, ci a trebuit sa inveti. iar apoi, te-ai impiedicat mai des decat mergeai. “Da, dar cad atat de des!” Cand mergeai ca un bebelus nu spuneai “Ups, iar am cazut, poate nici macar nu m-am nascut”. Greselile nu te fac invalid din punct de vedere spirituĀ­al, ci sunt parte din propria-ti crestere. Unii dintre noi cresc mai repede decat altii.

Asa ca fii curajos! “…Acela care a inceput in voi aceasta buna lucrare o va ispravi pana in ziua lui Isus Hristos” (Filipeni 1:6)

Share

2 Replies to “O noua gandire”

  1. Pace, iubire si intelepciune. Eu cred totusi ca nastereea din nou se refera la trezirea noastra spirituala la starea de fii de Dumnezeu. Apa in aproape toate traditiile spirituale semnifica purificarea, deci prima etapa a nasterii din nou este purificarea. A doua etapa , botezul cu duhul este etapa constientizarii esentei noastre divine si se realizeaza prin Gratia Divina. Este trezirea la corpul de lumina pe care Dumnezeu L-a asezat in noi. In acest caz fiinta este innoita, trairile ei fiind puternic amprentate de prezenta Duhului Sfant in fiinta noastra. Acum noi devenim lucratori in via Tatalui alaturi de ceilalti fii de Dumnezeu, alaturi de Iisus.
    Binecuvantarea Tatalui sa fie peste noi cu iubirea si intelepciunea sa .AMIN.

  2. Pace, iubire si intelepciune. Eu cred totusi ca nastereea din nou se refera la trezirea noastra spirituala la starea de fii de Dumnezeu. Apa in aproape toate traditiile spirituale semnifica purificarea, deci prima etapa a nasterii din nou este purificarea. A doua etapa , botezul cu duhul este etapa constientizarii esentei noastre divine si se realizeaza prin Gratia Divina. Este trezirea la corpul de lumina pe care Dumnezeu L-a asezat in noi. In acest caz fiinta este innoita, trairile ei fiind puternic amprentate de prezenta Duhului Sfant in fiinta noastra. Acum noi devenim lucratori in via Tatalui alaturi de ceilalti fii de Dumnezeu, alaturi de Iisus.
    Binecuvantarea Tatalui sa fie peste noi cu iubirea si intelepciunea sa .AMIN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *