NU TE LASA DISTRAS DE LA DRUMUL TAU

Toti Te cauta.” (Marcu 1:37)

Fostul secretar de stat Henry Kissinger a spus odata: “Nu se poate sa mai apara o noua criza. Agenda mea este deja plina”. Acest lucru se poate intampla cand altii iti stabilesc agenda. Domnul Isus a refuzat sa traiasca astfel. La inceputul misiunii Sale, cand s-a raspandit vestea despre miĀ­nunile pe care le-a facut, “toata cetatea era adunata la usa. El a vindecat pe multi” (Marcu 1:33-34). In dimineata urmatoare, o alta multime de oameni nevoiasi il astepta la usa, dar felul in care a raspuns Isus de data asta te-ar putea surprinde. “Pe cand era inca intuneric de tot, Isus … a iesit, si S-a dus intr-un loc pustiu. Si Se ruga acolo… si ceilalti care erau cu El s-au dus sa-L caute; si cand L-au gasit, I-au zis: “Toti Te cauta.” El le-a raspuns: “Haide sa mergem in alta parte,… ca sa propovaduiesc si acolo; caci pentru aceasta am iesit” (vs. 35-38). La ce se gandea El! Titlurile de ziar asteptau sa fie scrise, oamenii sa fie vindecati, iar fanii sa-L ia de dupa cap! Puteai tu sa rezisti unei astfel de tentatii? Domnul Isus a rezistat, pentru ca a respectat planul lui Dumnezeu, nu al omului.

Domnul Isus i-a iubit atat de mult pe oameni incat intr-o zi a murit pentru ei. Dar aceasta nu L-a impiedicat sa spuna nu cand a trebuit. Linistirea oamenilor pentru a le castiga aprobarea nu este niciodata o idee buna; fiindca altcineva si nu Dumnezeu ocupa locul principal. In loc sa Se lase atras de la drumul Sau, Domnul Isus:

a) a facut o prioritate din rugaciune si din timpul petreĀ­cut cu Tatal Lui;

b) a recunoscut faptul ca voia lui Dumnezeu este mai importanta decat “toate dorintele oamenilor”;

c) a refuzat ca definirea altora a ceea ce este urgent sa-L distraga de la implinirea scopului vietii Sale. Asadar, nu te lasa distras de la drumul tau.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *