Lupta alegerii

„ …Dacă apuci tu la stânga, eu voi apuca la dreapta; dacă apuci tu la dreapta, eu voi apuca la stânga.“ Geneza 13.9

În faţa noastră sunt puse adeseori două alternative, două direcţii opuse una celeilalte şi trebuie să facem în permanenţă o alegere. În fiecare etapă, în fiecare zi, în fiecare ceas trebuie să facem o alegere. Suntem puşi tot timpul într-o luptă de alegere în toate problemele vieţii.
Să ne gândim puţin la Avraam, care trebuia să se despartă de nepotul său Lot şi i-a pus în faţă două alternative. În Lot s-a produs imediat o luptă: ce să aleagă? Nu credem că în această luptă a cerut ajutorul lui Dumnezeu. Într-o parte era muntele cu suişurile şi coborâşurile lui, cu lipsa de vegetaţie, iar în partea cealaltă era câmpia mănoasă a Iordanului. Privirea lui Lot s-a oprit asupra câmpiei; inima lui dorea ce este mai bun. Ştim ce a urmat acestei alegeri făcute de firea lui. Până la urmă a pierdut totul, şi avere, şi soţie.
Dacă în problemele vieţii acesteia putem face o alegere cu uşurinţă şi apoi ne pare rău, în ce priveşte starea spirituală, alegerea trebuie făcută cu mult discernământ. Cea mai înţeleaptă şi fericită alegere este calea credinţei în Mântuitorul. Numai El este Dătătorul vieţii veşnice, a fericirii sufletelor noastre.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *