LAZĂR

„Dacă vei crede, vei vedea slava lui Dumnezeu” (loan 11:40)

În relatarea despre învierea din morţi a lui Lazăr de către Domnul Isus, vei remarca trei principii importante:

1) Măria si Marta au avut o relaţie apropiată cu Domnul Isus înainte să apară criza. Când a venit Domnul Isus în cetate, El a stat în casa lor şi a mâncat la masa lor. Ei erau persoane care dăruiau, nu care aşteptau să primească. Nu se poate să refuzi să-i dai lui Dumnezeu un minut din timpul tău, un strop din energia ta sau un bănuţ din averea ta, iar apoi când vine necazul să spui: Doamne, de ce ai îngăduit să mi se întâmple asta?” Domnul Isus a spus: „Dacă rămâneţi în Mine, şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da” (loan 15:7).

2) Faptul ca ai o relaţie cu Domnul Isus nu înseamnă că vei fi scutit de necazuri. Dar înseamnă că poţi merge la El cu încredere în vremuri de necaz. Da, trebuie să fii atent la cariera şi la familia ta, dar trebuie să fii atent si la cea mai importantă relaţie dintre toate – cea pe care o ai cu Domnul. „Dacă nu ne osândeşte inima noastră, avem îndrăzneală la Dumnezeu. Şi orice vom cere, vom căpăta de la El, fiindcă păzim poruncile Lui, şi facem ce este plăcut înaintea Lui” (1 loan 3:21-22).

3) Când II implici pe Domnul Isus în situaţia ta. El o va schimba. Lazăr era deja mort şi îngropat când Domnul Isus a ajuns acolo Omeneşte vorbind, situaţia era fără speranţă. Dar în clipe ca acestea, Dumnezeu te întreabă: „Este ceva de mirat din partea Mea?” (Ieremia 32:27). Dacă răspunsul tău este „nu, Doamne”, “atunci problema ta devine o oportunitate ca EL să-Şi demonstreze dragostea şi grija pe care ţi le poartă.

Share