LACUSTELE (1)

“Lacustele n-au imparat, si totusi pornesc toate in cete” (Proverbe J0:2Fj

In vremurile Bibliei, oamenii se temeau de norii de lacuste mai mult decat de toate armatele vrasmasilor la un loc. Ele puteau efectiv sa intunece lumina soarelui, sa devoreze tot ce le iese in cale si sa doboare o imparatie. Erau de nestavilit! Care este mesajul lacustei?

1) Nu renunta, victoria iti este asigurata! Lacusta nu este mare, dar este hotarata! Daca nu poate intra pe usa, va intra pe fereastra. Daca nu poate intra pe fereastra, se va urca pe jgheab si va urca de pe veranda. Dar ea nu renunta niciodata. Asa ca roaga-te in continuare, crede in conti­nuare, lupta-te in continuare; victoria este asigurata. “Daca Dumnezeu este pentru noi cine poate fi impotriva noastra?” (Romani 8:31). Frate pastor, o suta de lacuste vor face mai mult pentru a castiga comunitatea pentru Hristos decat o mie de oameni care incalzesc bancile bisericii.

2) Singur nu poti, dar impreuna putem! Lacustele opereaza in “cete”. Unii dintre noi avem pro­bleme cand vine vorba sa-i lasam pe oameni sa patrunda in vietile noastre. Datorita fricii, nesigu­rantei sau mandriei, nu vrem sa discutam cu nimeni si nu vrem sa ne deschidem si sa recunoastem inaintea nimanui ca avem nevoie de ceva. Pentru a-ti implini destinul trebuie sa te inconjori cu oamenii potriviti. Nu poti alerga cu oameni slabi, satisfacuti, asezati comod pe spate, mediocri. Nu, ci ai nevoie de oameni cu apetit pentru viata si cu foame dupa Dumnezeu. In imparatia lui Dumnezeu matematica este altfel: “unul poate sta impotriva a o mie, dar doi pot pune pe fuga zece mii” (parafrazare Deuteronom 32:30). “Daca doi dintre voi se invoiesc pe pamant sa ceara un lucru oarecare, le va fi dat de Tatal Meu care este in ceruri” (Matei 18:19).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *