Iubeste mult

“Caci a iubit mult-” (Luca 7:47)

Luca scrie: “Un Fariseu a rugat pe Isus sa manance la el. Isus a intrat in casa Fariseului, si a sezut la masa. Si iata ca o femeie pacatoasa … a aflat ca El era la masa in casa Fariseului: a adus un vas de alabastru cu mir mirositor, si statea inapoi langa picioarele lui Isus si plangea. Apoi a inceput sa-I stropeasca picioarele cu lacramile ei, si sa le stearga cu parul capului ei; le saruta mult, si le ungea cu mir” (Luca 7:36-38). Unii dintre noi, care am fost raniti din cauza religiei, nu ne-am gandi sa luam masa cu un fariseu, iar altii suntem atat de religiosi incat nici nu stim cum sa ajungem la un pacatos cu Vestea Buna. Dar Isus nu a fost asa. El a acceptat invitatia unui fariseu si Si-a extins harul fata de un pacatos, iar noi trebuie sa facem la fel. Domnul Isus a spus “Pacatele ei, care sunt multe, sunt iertate; caci a iubit mult. Dar cui i se iarta putin, iubeste putin. Exista trei lectii importante pe care le putem invata aici:

1) Poate ceilalti stiu ce ai facut, dar Domnul Isus stie ce poti deveni. Simon fariseul a vazut in aceasta femeie o buruiana. Domnul Isus a vazut in ea un potential trandafir si l-a udat.

2) Amintirea lucrului de la care te-a salvat Dumnezeu te va face sa fii excesiv in dragoste si daruire. Uita-te la aceasta femeie cum l-a uns picioarele cu mir scump. Cand te indragostesti de Hristos, primul lucrul pe care ti-l deschide este inima, iar apoi buzunarul. Incepi sa cauti oportunitati de a darui pentru imparatia Lui.

3) Nu te teme sa-ti arati emotiile. Unii dintre noi sunt traditionali si au aceasta conceptie”Opreste-te si sa stii ca Eu sunt Dumnezeu”. Altii sunt oameni care “Striga catre Domnul”, ceea ce esti, dar fi excesiv in dragostea ta fata de Hristos!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *