Întrebări vitale

Unde eşti?Geneza 3.9

Ce ai făcut?Geneza 4.10

Crezi tu în Fiul lui Dumnezeu?Ioan 9.35


Mulţi oameni găsesc nepotrivit şi indiscret când sunt întrebaţi: „Aveţi pace cu Dumnezeu? Sunteţi pregătiţi să-L întâlniţi?“ Ei nu se supără pentru că sunt prea politicoşi; dar îl lasă pe cel care întreabă să înţeleagă că nu preţuiesc acest gen de discuţie.
Un domnitor, când a fost odată bolnav, a chemat un medic renumit. Acesta a întrebat imediat de simptomele bolii sale, de apetitul pacientului, despre somn, despre digestie, pe scurt a pus o mulţime de întrebări. Acest „interogatoriu“ nu i-a convenit domnitorului şi a spus: „Nu-mi plac întrebările multe.“ Medicul s-a ridicat şi s-a îndreptat spre uşă. Înainte de a părăsi camera, s-a întors încă o dată spre domnitor şi a spus politicos: „Excelenţă, dacă o să mai fiţi odată bolnav, vă recomand să chemaţi un veterinar; acela nu pune întrebări pacienţilor lui.“
Poate vă merge asemănător. Nu doriţi întrebări care să atingă conştiinţa. Nu suferiţi de o boală gravă, care se numeşte păcat? Lăsaţi-vă cercetaţi de Cuvântul lui Dumnezeu pentru a fi vindecaţi. Acest Cuvânt vă pune întrebări care nu vă plac. Staţi liniştiţi şi răspundeţi la aceste întrebări în faţa lui Dumnezeu!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *