ÎNAINTE SĂ TE CĂSĂTOREŞTI. PREGĂTEŞTE-TE

„Celor căsătoriţi, le poruncesc nu eu, ci Domnul”

 (1 Corinteni 7:10)

Persoanele logodite au aşteptări despre căsnicie pe care nu le-au verbalizat niciodată. Prin urmare, conflictul devine inevitabil când aceste presupuneri diferite se izbesc una de alta. Aşadar, dacă eşti înţelept, vei discuta despre acestea în lumina mai puţin antagonistă a perioadei de curtare. Psihologul, Archibald Hart, adresează următoarele întrebări cuplurilor care vin să-l consulte:

1) Dacă eu nu m-aş întâlni niciodată cu persoana cu care tu intenţionezi să te căsătoreşti şi dacă ar trebui să mă bazez pe descrierea făcută de tine, ce mi-ai spune?

2) Dacă ar fi să te gândeşti la un lucru pe care ţi-ar plăcea să-l vezi schimbat la logodnicul sau logodnica ta, care ar fi acela?

3) Care sunt cele cinci sau sase scopuri majore pe care vi le-ati stabilit pentru primii voştri ani împreună?

4) Cum stai cu bugetul?

5) Ţi-ai făcut planuri referitoare la modul în care vei plăti lucrurile pe care le veţi cumpăra după luna de miere? Acestea sunt întrebări grele, însă dacă nu ajungeţi la o părere comună înainte de căsătorie, fii sigur că vă veţi certa pentru ele mai târziu. Pentru că jumătate dintre căsniciile de astăzi ajung la divorţ, ai face bine să afli răspunsurile. Cea mai mare greşeală pe care o poţi face este să presupui că viitorul tău soţ sau viitoarea ta soţie se va schimba automat în bine ca urmare a faptului că s-a căsătorit cu tine. „Nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri… Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab” (1 Petru 3:1-7).

Share