FURNICILE

“Furnicile nu sunt un popor tare, dar isi pregatesc hrana vara” (Proverbe 30:24)

Mesajul furnicii este: “pregateste-te!” Ea se pregateste pentru iarna cand inca este vara. Si aceasta pentru ca:

1) Privirea ii este atintita asupra viitorului. Nu poti reface trecutul, dar daca nu esti atent, el te poate distruge. Vara oportunitatilor tale trece repede. Iarna va veni fie ca esti pregatit fie ca nu esti. Mai tii minte pilda spusa de Hristos despre cele cinci fecioare neintelepte care nu au avut suficient untdelemn in candele si nu au fost primite la nunta? Daca nu esti pregatit la vremea potrivita, vei pierde.

2) Lucreaza fara a astepta ceva in schimb. Daca nu ai rabdare sa astepti, vei strica sau vei rata ceea ce Dumnezeu a planuit pentru tine. Furnica isi strange proviziile vara ca sa tina pana iarna. Va veni altcineva ca sa faca acest lucru in locul ei? Nu. Exista pradatori care cauta prilejul de a fura ceea ce a strans? Da. Dar ea este atat de concentrata pe destinatia ei, incat nu are timp sa se ingrijoreze cu privire la situatia prezenta.

3) Cauza ei este mai mare decat ea. Te-ai uitat vreodata cum lucreaza o furnica? Isi infige dintii intr-o bucata de paine de trei ori mai mare decat ea si o taraste inspre locul in care incearca sa ajunga. Poate spui: “e prea greu pentru mine, nu pot duce singur povara”. Dar nici nu trebuie. Citeste urmatorul lucru: “a Celui ce, prin puterea care lucreaza in noi, poate sa faca nespus mai mult decat cerem sau gandim noi, a Lui sa fie slava” (Efeseni 3:20-21).

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *