FII PREGATIT (2)

Tine Invatatura, n-o lasa din mana; pastreaz-o, caci ea este viata ta” (Proverbe 4:1?)

Nu este indeajuns sa te pregatesti, trebuie sa mentii aceasta pregatire. Ni se spune mereu ca tot la cinci ani cunostintele ni se dubleaza. Asa ca daca nu continui sa cresti, vei ajunge sa ai abiĀ­litati care nu se mai potrivesc cu provocarea cu care te confrunti in lumea in care traiesti. Se estimeaza ca multi doctori sunt atat de ocupati cu ingrijirea pacientilor incat au ramas in urma cu multi ani fata de dezvoltarile care au loc in domeniu. Daca tu sau cineva drag se imbolnaveste, pentru tine va deveni o adevarata preocupare.

Pregatirea nu incepe cu ceea ce faci, ea incepe cu ceea ce crezi. Daca tu crezi ca succesul de maine depinde de ceea ce faci astazi, vei trata diferit ziua de astazi. Un marinar intelept studiaza vremea inainte de a merge pe mare fiindca el stie ca este mai usor sa eviti o furtuna decat sa iesi dintr-o furtuna. Howard Coonley de la Institutul American de Standarde Nationale a afirmat: “Liderul viitorului va fi catalogat in functie de capacitatea lui de a anticipa problemele si mai putin de capacitatea de a le face fata cand acestea apar”.

Pregatirea nu este doar un eveniment, ea este o perspectiva. Abraham Lincoln a spus: “Daca as avea opt ore ca sa dobor un copac, mi-as petrece sase ore ascutindu-mi securea”. Ca tanar, Lincoln a taiat in doua o cale ferata cu un topor, asa ca stia ce inseamna ca acesta sa fie ascutit, intelepciuneĀ») l-a determinat mereu sa se pregateasca, fie ca se pregatea sa taie lemne, sa studieze singur dreptul pentru a intra in barou sau sa conduca poporul. De aceea Biblia spune: “Tine invatatura, n-o lasa din mana; pastreaz-o, caci ea este viata ta”.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *