Dwight L. Moody

22 FEBRUARIE

„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu.” Ioan 1.12

Dwight L. Moody

            In anul 1854, la vârsta de 17 ani, Dwight L. Moody s-a dus la Boston, la unchiul său, un pantofar înstărit, care i-a dat de lucru. Pe atunci, nimeni nu bănuia că Moody va deveni cândva un renumit predicator. El a descris poziţia sa din acel timp astfel: „Mă gândeam că cel mai bine ar fi să aştept să devin creştin în momentul când va trebui să mor. Când voi fi cuprins de o boală gravă, voi avea sufici­ent timp să devin creştin. Până atunci doresc să savurez bucuria lumii.” Dar Moody îi promisese unchiului său să meargă la biserică în mod regulat. Predicile bazate pe Bi­blie ale pastorului l-au impresionat. Dar Moody ştia că trebuie să schimbe unele lucruri din viaţa sa, dacă va de­veni creştin. Mai târziu a spus: „Când am venit la Hristos, am dus o luptă grea pentru a renunţa la voinţa mea şi a accepta voia lui Dumnezeu.”

            Într-o zi, învăţătorul de la şcoala duminicală l-a vizitat. Moody tocmai aranja încălţăminte pe un raft, când Kimball, învăţătorul, intră, îşi puse mâinile pe umerii lui Moody şi îl îndemnă să vină la Hristos. Moody nu s-a pu­tut sustrage acelui apel plin de dragoste, stăruitor şi şi-a predat viaţa de bunăvoie Domnului Isus Hristos. Bucuria cu privire la iertarea păcatelor şi fericirea vieţii cu Hristos l-au determinat pe Moody să vadă cât de neînţeleaptă a fost şovăirea sa.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *