DOMNUL ISUS NU CONDAMNĂ, EL CURĂȚEȘT

„Du-te, și să nu mai păcătuiești.” (Ioan 8:11)

Biblia spune: „Fariseii l-au adus o femeie prinsă în preacurvie…și i-au zis lui Isus: …Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei …El … le-a zis: „Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea”… Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simțit mustrați de cugetul lor, și au ieșit afară, unul câte unul… Isus i-a zis: Femeie, unde sunt pârâșii tăi? Nimeni nu te-a osândit?” Nimeni, Doamne” l-a răspuns ea. Și Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, și să nu mai păcătuiești! (v. 3-11).

Să remarcăm două lucruri:

1) Oameni care nu au niciun drept să te condamne, te vor condamna. Domnul Isus cunoștea inimile fariseilor. Ei aveau acest obicei de a se ridica pe ei înșiși în slăvi și de a-i desconsidera pe ceilalți. Scopul lor din acea zi a fost să-L prindă în cursă pe Domnul Isus. Ferește-te de fariseii zilelor noastre! Găsește-ți prieteni printre cei care au fost răscumpărați prin har și care știu cum să-I extindă asupra altora.

2) Cel care are dreptul să te condamne, nu o va face. Stai aproape de El. Cnd faci așa, vei descoperi că rănile tale nu sunt permanente și te vei vindeca mult mai repede. Hristos va vindeca rănile trecutului tău pentru că harul Său e mai mare decât rușinea ta. Acolo unde abundă păcatul – harul Său este și mai abundent! Nu există limită a adâncimii rușinii pe care o poate înlătura de la noi pentru că nu există limită a harului de care ne poate face parte. Astăzi, dacă simți povara trecutului tău murdar și a căilor tale rușinoase, vino la Domnul Isus. El este gata să te ierte și să te elibereze. Invitația Domnului Isus cere un răspuns din partea ta. Ce spui? Amin?

Share