DEZVOLTĂ O ATITUDINE ÎNVINGĂTOARE

„Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.”

(1 Ioan 4:4)

Dezamăgirile din viață te pot face să nu vezi altceva decât negativism în ceea ce te așteaptă în viitor. Iți exprimi deznădejdea, îți desconsideri abilitățile, refuzi să-ti asumi riscurile, spui nu oportunităților de creștere personală, te plângi de nedreptatea vieții și spui că nimic din ceea ce faci nu va schimba lucrurile într-o împrejurare anume. Recunoști vreuna din aceste atitudini în tine însuți? Dacă da, există o veste bună. Dr. Paul Meier, un psihiatru  creștin, a spus: „Atitudinile nu sunt nimic altceva decât obiceiuri ale gândirii, iar obiceiurile se pot deprinde. O acțiune repetată devine o atitudine realizată.” Asta înseamnă că prin practicare, poți dezvolta o atitudine biruitoare. lată cum:

1) Fii onest în încercarea ta de a învinge pesimismul. Dă-i permisiunea unei persoane pe care o respecți să-ți atragă atenția asupra momentelor în care ești negativist.

2) Limitează-ți ocaziile în care ești expus la lucruri negative. Întrucât începem să devenim asemenea persoane cu care ne întovărășim, caută oameni care îți întăresc credința și care nu-ti alimentează fricile. „Cine umblă cu înțelepții se face înțelept” (Proverbe 13:20).

3) Oferă-te voluntar să-i slujești pe oamenii cu nevoi speciale. Slujirea creează sentimente pozitive și-și a sentimentul valorii. În același timp, e cel mai bun lucru pe care poți să-l faci.

4) Caută ce este bun în fiecare situație și exprimă-ți credința că exista mereu ceva bun! Președintele Statelor Unite, Harrv Truman a spus: Pesimistul e cel care face ca oportunitățile să fie dificultăți, iar optimistul este cel care face oportunități din dificultăți.” Când te confrunți cu o dificultate, privește-o ca pe o oportunitate, întrucât „Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este în lume.”

Share