Despre FESTIVAL

În timp ce România se acomodează cu noua familie europeană în care a intrat şi în timp ce mulţi români părăsesc ţara, bucurându-se de libertatea de deplasare nou-descoperită, liderii bisericilor evanghelice din România se roagă şi sunt interesaţi de sufletul naţiunii române şi de nevoia de a-i aduce pe toţi oamenii la cunoştinţa deplină a adevărului în Cristos Isus.
Creştinii români au făcut progrese uriaşe în ceea ce priveşte răspândirea Evangheliei în ultimii optsprezece ani. Bisericile s-au multiplicat, lucrarea de misiune a luat amploare şi au fost atinse noi frontiere în ceea ce priveşte evanghelizarea. Zidind pe trecut, păstorii şi liderii de biserici privesc înspre viitor, rugându-se împreună cu Iaebeţ: “Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine, şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încât să nu fiu în suferinţă!…” Şi Domnul i-a dat ce ceruse.” (1 Cronici 4:10).
După multă rugăciune şi numeroase discuţii, liderii bisericilor din denominaţiile principale au înaintat o invitaţie evanghelistului Franklin Graham de a veni în România pentru ca, împreună cu bisericile locale, să proclame Evanghelia mântuitoare a Domnului Isus Cristos. Invitaţia a fost acceptată şi s-a stabilit că Festivalul va avea loc în perioada 4-6 iulie 2008. Cele trei seri de evanghelizare se vor ţine la Stadionul „Dan Păltinişanu” din Timişoara. Înainte de începerea Festivalului, în 3 iulie, pe stadion, se va ţine un serviciu de binecuvântare cu participarea creştinilor.
Franklin Graham a vizitat România împreună cu tatăl său, Dr. Billy Graham, în luna septembrie 1985. În timpul acelei vizite memorabile au fost în Suceava, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timişoara, Sibiu şi Bucureşti, predicând în diferite biserici despre harul şi dragostea lui Cristos. La serviciul divin din Timişoara, care s-a ţinut la Catedrala Ortodoxă, au participat aproximativ 150 000 de oameni. Amintindu-şi de binecuvântarea adusă de acea vizită, Mitropolitul Nicolae Corneanu i-a scris lui Franklin Graham:
“Acum, când ne-am câştigat libertatea prin sacrificii şi sânge vărsat, împreună cu fraţii din bisericile evanghelice, mă alătur creştinilor ortodocşi din ţara noastră şi vă adresez invitaţia să susţineţi o cruciadă evanghelistică în luna iulie 2008.”
„Festivalul Speranţei” se anunţă a fi cel mai mare eveniment de acest gen din istoria recentă a României. Pastori din diverse judeţe s-au arătat interesaţi să participe – Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad şi Bihor. Pastori din judeţele Sibiu, Alba, Cluj, Sălaj şi Satu-Mare şi-au exprimat şi ei dorinţa de a lua parte la acest eveniment.
Un Consiliu de Referinţă, format din lideri creştini importanţi, oferă asistenţă în ceea ce priveşte latura spirituală şi organizatorică a Festivalului. Din acesta fac parte Preşedintele Consiliului, Ionel Tuţac, Secretar General al Uniunii Baptiste; Riviş Pavel Tipei, Preşedinte al Uniunii Penticostale; Ioan Moldovan, Preşedinte al Alianţei Evanghelice; Otniel Bunaciu, Preşedinte al Uniunii Baptiste; Virgil Achihai, Preşedinte al Cultului Creştin după Evanghelie; Paul Negruţ, Vicepreşedinte al Uniunii Baptiste.
S-a constituit şi un Comitet al Festivalului, prezidat de Samuel Tuţac (preşedinte) şi Dumitru Moţ (vice-preşinte), la rândul său format din douăzeci de subcomitete, care va conduce organizarea Festivalului. Asociaţia Evanghelistică Billy Graham este reprezentată de Directorul Festivalului Viktor Hamm si de un personal redus numeric.
În anticiparea Festivalului se va investi mult timp şi efort în mobilizarea creştinilor şi pregătirea lor pentru sarcinile care-i aşteaptă – uşieri, consilieri, corişti, voluntari şi comitete.
În centrul tuturor lucrărilor este rugăciunea. Creştinii sunt încurajaţi să se roage în mod individual, în grupuri sau împreună cu întreaga biserică pentru Festivalul Speranţei. În fiecare seară, la orele 22:00, toţi creştinii sunt invitaţi să se roage împreună pentru Festival. O linie telefonică a fost instalată special pentru rugăciuni in vederea Festivalului: 0356 108 933. Oamenii pot suna la orice oră din zi şi noapte şi pot afla care sunt cererile de rugăciune.
Cu toate că promovarea va fi parte constitutivă a pregătirilor pentru Festival, cheia pentru umplerea stadionului nu este reclama, ci invitaţiile pe care creştinii le vor adresa prietenilor, colegilor şi vecinilor lor necredincioşi. Această acţiune va purta numele de “Operaţiunea Andrei”, denumită aşa după ucenicul lui Cristos care i-a adus la Isus pe fratele său, un copil şi mai multe persoane de naţionalităţi diferite.
Se va depune un efort deosebit pentru atingerea grupurilor profesionale şi a diferite grupuri etnice, precum maghiari, rromi, sârbi etc.
În luna februarie aproximativ 1 000 de păstori şi alţi lideri ai bisericilor locale împreună cu învăţătorii care vor pregăti consilierii pentru evanghelizare, se vor întâlni la Timişoara pentru a participa la conferinţa intitulată „Şcoala de evanghelizare”, o conferinţă ce va contribui la mobilizarea tuturor bisericilor în vederea pregătirii Festivalului.
Se va pune accentul pe atingerea tinerilor din România. În 29 martie 2008 în Timişoara, se va organiza un concert care să atragă atenţia asupra necesităţii de mobilizare a tineretului creştin.
Sub auspiciile Festivalului, mii de cadouri de Crăciun, pregătite de creştinii din Marea Britanie, vor fi dăruite copiilor nevoiaşi. O Întâlnire a Copiilor va avea loc în 5 iulie, la stadion.
Femeile creştine, de asemenea, vor avea oportunitatea să-şi arate consideraţia faţă de prietenele lor necredincioase. În 8 martie, la Timişoara va avea loc o Întâlnire a Femeilor.
Festivalul va include muzicieni de talie internaţională şi locală, dar si mărturii ale unor persoane de notorietate. Un cor de 3 000 de persoane va fi pregătit special pentru Festival. Dirijorul principal, Kenneth Tucker, se ocupă de acest aspect. În cadrul Festivalului, se va oferi şi traducere simultană în diferite limbi, precum maghiară, sârbă sau limbajul semnelor. Franklin Graham va vorbi zilnic.  Programul va fi diferit in fiecare seară.
Prin programul de rezervare, creştinii şi bisericile vor putea rezerva locuri la stadion, precum şi transport cu autobuze special închiriate. Se preconizează că vor fi sute de autobuze care vor sosi zilnic în Timişoara.
Se va acorda mare atenţie consilierii. Va fi nevoie de aproximativ 2 000 de consilieri în fiecare seară. În aprilie şi mai se va ţine un curs despre viaţa şi mărturia creştină pentru toate bisericile participante. Se vor pregăti materiale şi studii ulterioare pentru cei care răspund la mesajul Evangheliei.
În mijlocul lipsei de speranţă, creştinii pot spune: “Tu eşti speranţa mea, Doamne, Dumnezeule!” (Ps. 71:5). Sperăm din toată inima ca Festivalul Speranţei să-i ajute pe mulţi să înţeleagă că singura lor speranţă este Domnul Isus Hristos.

Viktor Hamm
& Samy Tuţac

Share

2 Replies to “Despre FESTIVAL”

  1. super festival va fi in Domnul si ptr. Domnul sa speram sa se culeaga roade dupa aceea

  2. Veniti cati mai multi la FESTIVAL ca o sa fie fain. Aduce-ti si pe prietenii dumneavoastra. Poate … Domnul le vorbeste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *