Descoperirea lui Columb

27 FEBRUARIE

„Învăţăturile Tale sunt minunate: de aceea le păzeşte sufletul meu. Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate.”

Psalm 119.129-130

Descoperirea lui Columb

            Pe vremea când oamenii credeau că pământul este plat, Cristofor Columb (1451-1506) a descoperit că el este rotund. Columb a crezut din tot sufletul ceea ce afirma. Cei din jur l-au ironizat şi l-au batjocorit. Cum a descoperit Columb că pământul este rotund? Prin cercetarea Bibliei! Citind acest adevăr în Biblie, Columb s-a grăbit să-l creadă. Ca urmare, în loc să ajungă la capătul pământului în călătoria sa, el a descoperit un pământ nou. În anul 1502, Columb scria regelui Ferdinand şi reginei Isabella următoarele cuvin­te: „Descoperirea mea împlineşte pe deplin ceea ce fusese scris de profetul Isaia.”

            Cristofor Columb a fost un om care citea Biblia şi aşa a găsit afirmaţia profetului Isaia: „El (Dumnezeu) şade deasupra cercului pământului…” (Isaia 40.22). Cuvinte­le Bibliei i-au dat siguranţă lui Columb în cercetarea sa.

            Iată o dovadă, din multe altele, că Biblia este adevă­rată! Pe bună dreptate, sir William Herschel, descope­ritorul planetei Uranus, afirma: „Toate descoperirile umane par a confirma tot mai mult şi tot mai puternic adevărurile conţinute în Scripturile sacre.”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *