„DEBLOCHEAZĂ-TE!”(2)

„Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti” (Filipeni 3:14)

Deşi ţi-ai rezolvat problemele de iertare şi de credinţă, deblocarea implică încă două provocări. Va trebui să înveţi:

1) Despre flexibilitate. Când credinţa ta dă de obstacole, flexibilitatea te ţine în cursă. Ai nevoie de abilitatea de a te adapta şi de a te pleca fără să te frângi. Nu te căsători cu metodele tale! Fii dispus să faci o corectură la mijloc de drum dacă este nevoie. Flexibilitatea, totuşi, nu înseamnă ambivalenţă sau şovăire. Flexibilitatea este: a) Atitudinea de a fi determinat să te adaptezi la provocările vieţii şi să stai pe cale; să te încrezi în Dumnezeu pentru înţelepciune; să-ţi adaptezi reacţiile la circumstanţele schimbătoare, b) Hotărârea de a trece la fapte. Doar o hotărâre în minte nu te ajută să te deblochezi. Va trebui „să faci ceva”! Nu uita, uşile mari se ţin în balamale mici; paşii mici prin credinţă te vor face să înaintezi!

2) Despre fermitate: Ia decizia să nu renunţi! Vei întâmpina probleme care nu-ţi lasă nici o alternativă, dar stai neclintit, asemenea evreilor între Marea Roşie şi armata egipteană. Aici ei au învăţat cinci lecţii:

a) Nu te lăsa pradă fricii! Nu lăsa frica să-ţi hotărască reacţiile!

b) Stai neclintit! încetează cu comportamentul iraţional, mânat de emoţii,

c) Lasă vorba! Nu te convinge că ai fost învins!

d) Caută calea Domnului înainte! Aşteaptă ca El să mişte lucrurile aşa încât să te deblochezi.

e) Fii pregătit să mergi înainte când El îţi deschide calea! Aceştia sunt nişte paşi simpli, dar plini de putere, pe care îi poţi face când nu ştii ce să faci. Dar ce faci când o dai în bară? Recunoaşte! Scrie o altă etichetă: „Lecţii valoroase învăţate” şi pune-o în dosarul „ce să faci data viitoare”.

Share