De ce trebuie să muncim mereu?

18 FEBRUARIE

„Domnul Dumnezeu a luat pe. om şi l-a aşezat în grădina Edenului, pentru ca s-o lucreze şi s-o pă­zească.”

Geneza 2.15

 De ce trebuie să muncim mereu?

            Există zile în care nu mergem cu plăcere la lucru. Lunea, după sfârşitul de săptămână, nu prea avem chef de lucru, dar ne gândim că va veni ziua de vineri când vom fi din nou liberi.

            Desigur, astăzi în timpul măsurilor de raţionalizare şi a lipsei locurilor de muncă, suntem bucuroşi dacă avem un loc de muncă. Dar în interiorul nostru ne punem de­seori întrebarea: De ce trebuie să muncim? Cel puţin mie mi s-a întâmplat deseori acest lucru. Atunci mă gândesc ia versetul citat şi înţeleg că munca este un lucru pe care omul l-a putut lua cu el din grădina Eden. Desigur, atunci ca şi acum, munca o realizăm cu greu­tate, deoarece toate condiţiile sunt stricate prin păcat.

            Dar munca are un sens. Este ceva ce am primit de la Dumnezeu. El este marele Meşter, care a creat şi a muncit cu plăcere. El ne-a dăruit creativitate, putere, îndemânare. Astfel putem munci cu spiritul, cu sufle­tul şi cu corpul. Acesta nu este un blestem, ci de fapt o binecuvântare. Poate ar fi bine să cugetaţi la acest lucru. Dacă trăim în armonie cu Dumnezeu, cu Creato­rul, vom înţelege şi vom învăţa să apreciem calitatea muncii. Mulţumiţi-i astăzi lui Dumnezeu că puteţi munci!

Share

2 Replies to “De ce trebuie să muncim mereu?”

  1. Munca este întradevăr o binecuvântare. Când este împletită cu creativitate şi bucurie viaţa este aşa cum trebuie; împlinită.

  2. Munca este întradevăr o binecuvântare. Când este împletită cu creativitate şi bucurie viaţa este aşa cum trebuie; împlinită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *