Datatorul voios sau datatorul plin de teama

“Pe cine da cu bucurie, il iubeste Dumnezeu” (2 Corinteni 9:7)

Biblia spune: “cine seamana mult, mult va secera. Fiecare sa dea dupa cum a hotarat in inima lui: nu cu parere de rau sau de sila, caci “pe cine da cu bucurie, il iubeste Dumnezeu.”  Dumnezeu poate sa va umple cu orice har, pentru ca, avand totdeauna in toate lucrurile din destul, sa prisositi in orice fapta buna … in chipul acesta veti fi imbogatiti in toate privintele, pentru orice darnicie” (2 Corinteni 9:6-11).
Daruiesti tu plin de bucurie sau plin de teama? Nu vreau sa spun ca suntem lacomi sau ca ne impotrivim sustinerii lucrarii lui Dumnezeu; ci doar ca suntem ingrijorati ca daca nu ne urmarir propriile interese, ele nu vor fi implinite deloc. Dar o astfel de idee este irationala! E ca si cum un fermier, de teama sa nu-si iroseasca samanta refuza sa o imprastie pe camp. Nu strange samanta pe care Dumnezeu intentioneaza sa o semene pentru recolta pe care El o doreste. Promisiunea lui Dumnezeu pentru tine este urmatoarea: “Cine seamana mult, mult va secera. Cand faci din darnicie o prioritate nu ai de ce sa te temi. Isus a spus: “Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si neprihanirea Lui, si toate aceste lucruri vi se vor da pedeasupra” (Matei 6:33). Cand iti dai toata silinta sa ai o purtare plina de credinciosie fata de imparatia lui Dumnezeu, Dumnezeu iti promite ca iti va spori “rezerva de samanta”. Dar si mai mult: “vei fi imbogatit in toate privintele”. Cand te asociezi cu Dumnezeu, El te rasplateste din belsug pentru orice fapta buna.
Cand ai viziunea lui Dumnezeu asupra banilor, lucrul de care trebuie sa te temi nu este ca dai prea mult, ci ca semeni prea putin!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *