Cuvant pentru cei care se ingrijoreaza

“Marto … pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu” (Luca 10:41)

Îngrijorarea acţionează ca un hoţ; îţi fură bucuria pe care Dumnezeu doreşte s-o experimentezi în fiecare zi. În esenţă, toate îngrijorările noastre se reduc la două lucruri: nu obţinem ceea ce ne dorim sau pierdem ceea ce avem. Marta era o “plângăcioasă” şi faptul acesta a ieşit la iveală când Domnul Isus a venit la cină. Ea lucra în bucătărie în timp ce sora ei, Măria, a stat să-L asculte pe Isus. Frustrată, Marta a întrebat: “Doamne, nu-Ţi pasă că sora-mea m-a lăsat să siujesc singură?” (v. 40). Îngrijorarea ne face să uităm cine este slujitor şi cine este stăpân. Să remarcăm trei lucruri în această povestire: 1) Marta era ocupată cu slujitul, dar nu era bucuroasă. Fără îndoială că dorea să placă lui Isus; dar ea a lăsat ca munca pentru Domnul să fie mai importantă pentru ea decât relaţia cu Domnul. Ţi s-a întâmplat şi ţie?

2)            Satana nu a luat-o pe Marta din bucătărie; ci i-a furat scopul pentru care se afla acolo. Satana nu te întoarce împotriva slujirii; el te face doar să te concentrezi asupra propriei tale persoane. El nu-ţi ia lucrarea, el doar te descurajează, spunându-ţi că lucrezi prea mult şi nu eşti apreciat.

3)            Dumnezeu preţuieşte mai mult atitudinea ta decât faptele tale. “Faceţi toate lucrurile fără cârtiri” (Filipeni 2:14). O atitudine greşită umbreşte darul pe care vrei să-l oferi lui Dumnezeu. Domnul Isus a spus: “un singur lucru trebuie. Măria şi-a ales partea cea bună” (Luca 10:42). Ce a ales Măria? Să stea la picioarele Domnului Isus. El preferă întotdeauna devotamentul tăcut al unei inimi sincere decât atitudinea gălăgioasă a cuiva care se plânge. Gândeşte-te la asta.

Share