CURAJUL (1)

Intariti va si lucrati” (2 Cronici 19:11)

Cuvantul din limba engleza pentru curaj vine de la cuvantul frantuzesc corage care inseamna “inima”. De aceea spunem noi: “ia-ti inima-n dinti sau nu te pierde cu firea”. Adevarul este ca:

1) Este nevoie de curaj pentru a te confrunta cu adevarul despre tine insuti. Domnul Isus a spus: “Veti cunoaste adevarul si adevarul va va face slobozi” (loan 8:32). Dar inainte ca adevarul sa ne faca liberi el ne constrange, fiindca adevarul despre noi insine nu este un lucru despre care ne place sa auzim.

2) Este nevoie de curaj pentru a ne schimba atunci cand este mai confortabil sa ramanem asa cum suntem. Daca esti dispus sa parasesti zona de siguranta, sa pasesti prin credinta si sa-L urmezi pe Dumnezeu, vei fi incercat. Dar vei ajunge totodata la niveluri care credeai ca te depasesc. Si vei ajunge mai departe decat altii care au mai multe talente decat tine.

3) Este nevoie de curaj pentru a-ti sustine convingerile cand stii ca vei fi provocat. De fiecare data cand esti dispus sa sustii o cauza sau sa incerci, cineva isi va face o tinta din tine. Ralph Waldo Emerson a scris: “In orice faci, ai nevoie de curaj. In orice directie ai apuca-o exista cineva care sa-ti spuna ca ai gresit. Mereu apar dificultati care te ispitesc sa crezi ca acesti critici au drepĀ­tate. Pentru a-ti face un plan de actiune si a-l urma pana la capat este nevoie de acelasi curaj pe care il are un soldat. Pacea are victoriile ei, dar este nevoie de oameni curajosi pentru a le castiga”. Cand dusmanii lui Neemia l-au amenintat, el a spus: “Un om ca mine sa fuga?… Nu voi intra!” (Neemia 6:11). In consecinta, el a reconstruit zidurile Ierusalimului intr-un timp record de 52 de zile si o carte din Biblie a fost numita dupa el. Ce parere ai de un asemenea curaj?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *