CUNOAŞTE GLASUL LUI DUMNEZEU

„Oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul” (Ioan 10:4)

Iată şapte situaţii în care cunoaşterea glasului lui Dumnezeu este extrem de importantă:

1) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a susţine ideile celorlalţi. De ce? Deoarece ideile lor nu sunt poruncile Lui. Nu-ţi lua angajamente ca să nu ajungi să fii legat de promisiuni pe care nu le poţi ţine. Trebuie să-i iubeşti pe oameni, dar să fii călăuzit numai de Duhul lui Dumnezeu.

2) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte să asculţi nemulţumirile celorlalţi. De ce? Deoarece tu nu eşti responsabil de fericirea lor. Nevoia ta de a-i „repara” pe alţii pentru a avea o părere bună despre tine însuţi se numeşte „co-dependenţă”. Încredinţează-i în mâna lui Dumnezeu!

3) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte să te gândeşti la nevoile celorlalţi. De ce? Deoarece ei sunt călăuziţi de nevoile lor; numai planul lui Dumnezeu trebuie să te călăuzească.

4) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a răspunde solicitărilor omeneşti. De ce? Deoarece trebuie să discerni ce se află în spatele cererilor lor. Verifică solul înainte de a semăna sămânţa.

5) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a-ti împărtăşi credinţa cu ceilalţi. De ce? Deoarece nu e destul să ai un vis, trebuie să ai o echipă. Ai nevoie de oameni care să te ajute, care să te susţină şi care să te ridice la un nivel mai înalt. Oamenii potriviţi te motivează să devii mai puternic, să gândeşti mai bine, să lucrezi mai asiduu şi să rişti mai mult. Ei te îndeamnă să continui!

6) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte să cauţi aprobarea altora. De ce? Deoarece oamenii cu un program încărcat te vor flata şi te vor manipula. Auzirea glasului lui Dumnezeu te va feri să cazi în capcana lor.

7) Să-L auzi pe Dumnezeu înainte de a face schimbări semnificative. De ce? Deoarece nu este datoria ta să decizi ce doreşte Dumnezeu să faci, ci să descoperi ce doreşte El şi să faci.

Share