Cum sa te lupti cu egoismul

“Nimeni sa nu-si caute folosul lui, ci flecare sa caute folosul altuia” (I Corinteni 10:24)

In calitate de cetateni ai imparatiei lui Dumnezeu, noi traim conform unui sistem de valori diferit. “Nimeni sa nu-si caute folosul lui, ci fiecare sa caute folosul altuia”. Hai sa fim seriosi; este greu de facut si usor de uitat, deoarece ducem lupte cu egoismul in fiecare zi.

Cand Domnul Isus era atarnat pe cruce trecand prin niste chinuri ingrozitoare, El Şi-a facut timp pentru un talhar condamnat care se afla langa El (Luca 23:39-43). Cand Ştefan a fost improscat cu pietre, el s-a rugat pentru cei care il omorau, cerandu-I lui Dumnezeu sa nu le ia in seama acel pacat (Faptele Apostolilor 7:59-60). Desi Pavel si Sila erau batuti si inchisi pe nedrept, ei si-au facut timp sa-l evanghelizeze pe temnicer. Chiar si dupa ce Dumnezeu a trimis un cutremur puternic care a rupt lanturile si le-a deschis usile inchisorii, ei au ramas acolo doar pentru a-l evangheliza pe cel care ii tinea captivi. Cat de tentant trebuie sa fi fost sa fuga de acolo cat mai puteau. Cat ar fi fost de usor sa se ingrijeasca de ei insisi si sa nu le pese de altcineva. Dar fapta lor plina de dragoste l-a miscat pe temnicer si i-a intrebat cum poate sa fie mantuit. In consecinta, el si toata familia lui au fost castigati pentru Hristos (Faptele Apostolilor 16:25-34).

Cand incepem sa castigam lupta impotriva egoismului si sa umblam in dragoste, ceilalti vor observa. Nu-i vom castiga niciodata pe oameni daca suntem ca ei. Asa ca iata intrebarea la care trebuie sa raspunzi: cati dintre cei dragi ai tai ar putea ajunge sa-L cunoasca pe Isus daca le-ai arata ca-i iubesti intr-adevar in loc sa-i ignori, sa-i judeci sau sa-i respingi? Este timpul sa afli!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *