Confrunta-ti temerile

“Dumnezeu nu ne a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă” (2 Timotel 1:7)

Teama este ceva ce vei experimenta de fiecare dată când vei încerca un lucru nou, cum ar fi un nou loc de muncă sau o nouă relaţie sau o nouă strategie de investiţie. Nu vei reuşi niciodată atâta vreme cât vei ceda în faţa fricii. Lumea corporatistă riscă să dea faliment de fiecare dată când se lansează un nou produs. Lumea modei riscă să dea faliment cu fiecare nouă linie vestimentară. Totuşi, ei sunt dispuşi să-şi asume riscuri de milioane de dolari pentru a-şi îmbunătăţi mărfurile şi pentru a-şi spori vânzările. Câştigă oare de fiecare dată? Nu, dar fără a-şi asuma vreun risc nu ai nici o şansă. Poetul a scris: “A fost odată un om precaut ce niciodată nu râdea, ce niciodată nu se juca; el niciodată n-a riscat şi niciodată n-a-ncercat, el niciodată n-a cântat şi nici măcar nu s-a rugat. Iar într-o zi când a murit, asigurarea respinsă i-a fost; căci dacă niciodată cu-adevărat nu a trăit, ei au pretins că nici deces n-a fost!” Adevărul e că toţi avem eşecuri! Rata eşecului rasei umane este de sută la sută şi toţi (inclusiv tu) se califică pentru a fi membru în acest club. Dar asta nu înseamnă că trebuie să trăieşti cu teama eşecului. Credinţa în Dumnezeu este cea care îţi dă curajul de a te confrunta cu temerile tale şi de a trăi viaţa pe care a dorit El s-o trăieşti. Dacă nu faci aşa, vei suferi de regretul faţă de “ceea ce ar fi putut să fie”. Nu vei fi niciodată perfect, deci niciodată nu vei avea succes deplin. Asta nu înseamnă că nu vei avea succes în viaţă, dar trebuie să încerci. Teama este un “duh” şi dacă o laşi, ea te va controla. Dumnezeu îţi oferă trei opţiuni mai bune: “putere … dragoste … chibzuinţă”.

Un turist călătorea cu maşina prin ţară când a zărit un fermier bătrân aşezat pe un balansoar pe verandă. în spatele casei se aflau şaptezeci de acri de teren. Turistul a întrebat: “E pământul dumneavoastră?” “Îhî”, a replicat el. “Şi ce faceţi cu el? Vă gândiţi să cultivaţi bumbac?” a întrebat turistul. “Nu, mă tem că îl fură muncitorii” a spus fermierul. “Ce ziceţi atunci de porumb”, a întrebat turistul. “Nu, mă tem că-l vor mânca lăcustele” a răspuns el. “Ei bine, a întrebat atunci turistul, ce ziceţi de creşterea vitelor?” Fermierul a spus: “Mă tem că preţul cărnii de vită va scădea”. “Atunci ce intenţionaţi să faceţi cu tot acest pământ bun?” a întrebat turistul. “Nimic. Vreau doar să fiu prudent”.

Aşa simţi şi tu? Când alegi să nu rişti nimic în viaţă, potenţialul tău pentru succes e ca acel teren gol. Atâta vreme cât teama îţi stăpâneşte viaţa, nu vei păşi prin credinţă şi nu-ţi vei împfini destinul. Biblia spune că fără credinţă este cu neputinţă să-i fim plăcuţi lui’Dumnezeu (Evrei 11:6). Nu ar fi mai bine să guşti eşecul şi să faci ce doreşte Dumnezeu, decât să rişti să nu-l fi pe plac? Cu toţii am experimentat teama care ne face să dăm înapoi. Numai cei ce o înving ajung departe în viaţă. “Mărit să fie Domnul, care vrea pacea robului Său” (Psalmul 35:27). învingerea fricii începe când crezi că “Dumnezeu doreşte ca tu să reuşeşti”. încins cu acest adevăr nu numai că-ţi vei putea sfida temerile, dar le vei şi învinge.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *