CONCENTREAZĂ-TE ASUPRA SLUJIRII, NU ASUPRA PROMOVĂRII

„Nu lua locul celor mari” (Proverbe 25:6)
Să aspiri la poziția de lider e un fapt lăudabil. Pavel a spus: „Dacă râvnește cineva să fie episcop, dorește un lucru bun” (1 Timotei 3:1). Dar este o diferență între a păși înainte pentru a prelua responsabilitatea de lider și a păși înainte pentru a fi în lumina reflectoarelor. Harry Truman a spus: „Dacă nu suporți căldura, stai departe de bucătărie”. Întrebarea nu este dacă îți place să fii în centrul atenției, ci dacă poți suporta „căldura” care vine odată cu această postură. Pentru fiecare persoană care îți recunoaște competențele și îți apreciază realizările vor exista zece care au pretenții de la timpul tău, de la talentul tău și de la comoara ta. Să ne gândim la Barnaba. Când Evanghelia a fost propovăduită neamurilor pentru prima oară, conducătorii bisericii din Ierusalim l-au trimis pe Barnaba să verifice. „Când a ajuns el, și a văzut harul lui Dumnezeu, s-a bucurat, și i-a îndemnat pe toți să rămână cu inimă hotărâtă alipiți de Domnul. Căci Barnaba era un om de bine, plin de Duhul Sfânt și de credință. Și destul de mult norod s-a adaos la Domnul” (Faptele Apostolilor 11:23-24). Barnaba avea trei calități uimitoare:
1) Nu avea nimic de dovedit. El nu a căutat niciodată lumina reflectoarelor. Când a fost mentorul lui Pavel, el a fost bucuros să-l lase pe apostolul în devenire să se ridice mai sus decât el, susținându-l la fiecare pas.
2) Nu avea nimic de pierdut. El nu a căutat să-și păstreze reputația și nu se temea că-și va pierde popularitatea. El dorea să slujească, nu să fie slujit.
3) Nu avea nimic de ascuns. El nu a încercat să păstreze o fațadă sau o imagine. El a rămas autentic, vulnerabil și transparent și mai presus de acestea, s-a bucurat de izbânda celorlalți.

Share