CE AŞTEAPTĂ DUMNEZEU DE LA TINE ? – CREDINŢĂ

“Fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui” (Evrei 11:6)

Biblia spune: “fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că Ei este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută”. Ştii ce aşteaptă Dumnezeu de la tine? Credinţă! El doreşte să te încrezi în cuvântul Lui, în caracterul Lui şi în dovezile lui de credincioşie. Este imposibil să-i fii plăcut dacă nu o faci.

Dificultatea cu care te confrunţi acum poate să aibă de-a face cu locul în care te afli în umblarea ta cu Dumnezeu prin credinţă. Asta nu înseamnă că dacă treci prin necaz, nu ai credinţă. Dar deşi poate nu lipsa de credinţă te-a dus in necaz, tăria credinţei tale te va scoate la liman. Poate spui: “Dar nu ar trebui să fiu raţional?” Ba da, dar nu fi atât de raţional încât să nu mai laşi loc pentru supranatural. Narcisismul este închinarea la propriul nostru intelect. Poate spunem: “Dacă nu înţeleg, nu cred”. Atunci, în esenţă, tu eşti propriul tău Dumnezeu! Nu crezi cu adevărat în Dumnezeu, tu crezi în tine. Ce faci când viaţa te pune în faţa unei probleme pe care nu o poţi rezolva ?

Înainte ca Hristos să-l învie pe Lazar, El le-a rugat pe Măria şi pe Marta să-L ducă la mormânt, locul în care ele au încetat să mai creadă, punctul în care s-au dat bătute din cauza limitării omeneşti. De ce? Pentru că numai când ajungi în acel punct poţi descoperi că Dumnezeu “poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

Share