CAUTĂ OAMENII ALEŞI DE DUMNEZEU

„Am dat pricepere în mintea tuturor celor ce sunt iscusiţi” (Exod 31:6)

La fel cum râul nu se poate întoarce împotriva izvorului său, nici un plan chiar îndrăzneţ nu se poate ridica mai sus de conducere. Când a venit vremea construirii cortului, Dumnezeu i-a spus lui Moise: „am ales pe Beţaleel … L-am umplut cu Duhul lui Dumnezeu, i-am dat un duh de înţelepciune, pricepere şi ştiinţă pentru tot felul de lucrări… să lucreze în aur, în argint şi în aramă, să sape în pietre şi să le lege, să lucreze în lemn şi să facă tot felul de lucrări. Şi iată că i-am dat ca ajutor pe Oholiab… Am dat pricepere în mintea tuturor celor ce sunt iscusiţi, ca să facă tot ce ţi-am poruncit” (Exod 31:1-6).Fie că eşti în lucrare sau în afaceri, iată un plan care îţi va aduce succes:

1) Asigură-te că oamenii pe care îi alegi sunt cei pe care i-a ales Dumnezeu pentru tine. Angajarea necesită o abordare atentă şi susţinută în rugăciune. Angajarea nu este distractivă, iar concedierea este agonie. Dar la fel este şi încercarea de a anula greşelile altora!

2) Caută-i pe acei cărora Dumnezeu le-a dat ..înţelepciune, pricepere si ştiinţă”. Nu numai că ei trebuie să aibă setul corespunzător de abilităţi, dar trebuie să aibă şi acelaşi spirit pe care îl ai şi tu; altfel, te îndrepţi spre conflict.

3) Nu-ţi risca viitorul pentru nici o persoană. „Am dat pricepere în mintea tuturor celor ce sunt iscusiţi”. Dacă Oholiab este un pungaş sau greşeşte, trebuie să ai şi alţi oameni pricepuţi care să-i ia locul şi să ducă viziunea mai departe.

4) Asigură-te că scopurile pe care ţi le-ai stabilit sunt după voia lui Dumnezeu. „Să facă tot ce ţi-am poruncit”. Ideile sunt importante; dar planul lui Dumnezeu este mai important!

Share