CAUTĂ MIEREA

“lata că în trupul leului era un roi de albine şi miere. A luat mierea în mână, şi a mâncat-o pe drum”! (Judecători 14:8-9)

În cartea lor The Laws of Lifetime Growth, (Legi pentru o viaţă de creştere), autorii Dan Sullivan şi Catherine Nomura explică: “Învăţarea continuă este esenţială pentru creşterea pe tot parcursul vieţii. Poţi avea multă experienţă şi să nu fii mai deştept pentru a putea face toate lucrurile pe care le-ai făcut, le-ai văzut şi le-ai auzit. Dar experienţa nu-ţi garantează creşterea pentru toată viaţa. Doar dacă îţi transformi în mod regulat experienţa în lecţii noi, vei face ca fiecare zi din viaţa ta să fie o sursă de creştere. Cei mai deştepţi oameni sunt cei care pot transforma chiar şi cele mai mărunte evenimente sau situaţii în progres, în înţelepciune şi-n fapte. Priveşte-ţi viaţa drept o şcoală şi fiecare experienţă drept o lecţie, iar învăţarea ta va fi mai importantă decât experienţa”.

Într-o surpriză dintr-un pachet cu alune, Charles Schulz î1 înfăţişează pe Charlie Brown pe o plajă construind un castel magnific de nisip. Este o operă de artă. Când se trage înapoi pentru a-l admi­ra, deodată castelul este distrus de un val. Replica lui este următoarea: “Cred că este o lecţie în chestia asta, dar pentru viaţa mea nu ştiu care este”. Iată ce simt mulţi dintre noi după o expe­rienţă cu mult potenţial. Trecem prin ea, dar nu creştem. Mergem la întâlniri menite să ne ajute şi apoi nu facem nimic cu ce am auzit, după ce am închis caietul de notiţe. Nu te entuziasma cu privire la un eveniment din care poţi învăţa ceva, ci entuziasmează-te cu privire la învăţarea în sine! Şi nu ai învăţat decât în momentul în care ai aplicat.

La câteva zile după ce a omorât un leu, Samson s-a întors la scena victoriei şi a descoperit două lucruri în trupul leului:

a) albine care înţeapă şi

b) miere dulce. “A luat mierea în mână şi a mân­cat-o”. În viaţă, depăşeşte durerea şi caută mierea!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *