BUCURIA DĂRUIRII (1)

“Fiecare să dea ce va putea” (Deuteronom 16:17)

În Biblie există peste 2.000 de versete referitoare la bani şi dărnicie, lată două dintre ele:

a) “Fiecare să dea ce va putea, după binecuvântarea pe care i-o va da Domnul, Dumnezeul tău”;

b) “Fiecare să dea după cum a hotărât în inima lui: nu cu părere de rău sau de silă, căci “pe cine dă cu bucurie, îl iubeşte Dumnezeu.” (2 Corinteni 9:7). Iată două povestiri despre bucuria dărni­ciei, la care merită să te gândeşti:

1) Oseola McCarty, în vârstă de optzeci şi şapte de ani a făcut un singur lucru toată viaţa ei: spăla rufe. Acum este renumită pentru lucrul acesta. Timp de zeci de ani ea a câştigat cincizeci de cenţi pentru fiecare tură de haine spălate pentru familii înstărite din Hattiesburg, Mississippi, preferând o placă pentru spălat în locul unei maşini de spălat. În fiecare săptămână depunea câte puţin într-un cont de economii. Când a ieşit la pensie, ea l-a întrebat pe bancher câţi bani are. “250.000$” a răspuns acesta. A fost şocată. “Am avut mai mult decât puteam cheltui” a explicat ea. Aşa că această spălătoreasă timidă, celibatară, a dăruit 150.000$ Universităţii Southern Mississippi pen­tru a-i ajuta pe tinerii afro-americani să meargă la facultate. “Este mai ferice să dai decât să primeşti” a spus ea reporterului. “Eu am încercat”.

2) Don McCullough, preşedintele Seminarului din San Francisco spune: “Prezbiterienii scoţieni au fondat biserici în Ghana în urmă cu peste 100 de ani. Serviciile lor de închinare încă mai seamănă cu serviciile formale prezbiteriene scoţiene doar că recent ei au adăugat şi ceva din cul­tura africană. La timpul darurilor de bună voie, ei dansează. Muzica cântă şi fiecare persoană dansează de bucurie pe culoar spre farfuria dărniciei. Conform misionarului care mi-a povestit toate acestea, închinarea cu darurile de bună voie este singurul moment în care ei zâmbesc. Fără îndoială că şi Dumnezeu zâmbeşte!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *