Biruinta prin apropierea de Cristos

Pavel scrie: “Şi sa-L cunosc pe El si puterea invierii Lui si partasia suferintelor Lui”. Noi stim ce inseamna puterea invierii Lui. Este puterea care L-a inviat pe Domnul Isus din morti. Ce pro­blema sau nevoie ai pe care puterea invierii nu ti-o poate rezolva? Ce este mort in viata ta si tre­buie inviat sau ce este stricat in viata ta si trebuie reparat? Cand relatia stransa cu Hristos este prioritatea ta, ai acces la puterea Lui.

Cum se face ca unii crestini sunt “mai mult decat biruitori”, in timp ce altii par sa fie infranti tot timpul? Raspunsul nu sta in circumstante, deoarece crestinii biruitori si crestinii infranti se con­frunta practic cu aceleasi incercari. Raspunsul nu sta in cine merge mai des la biserica sau cine citeste Biblia si cine nu. Raspunsul sta in faptul ca crestinii biruitori il cunosc pe Hristos mai indeaproape si de aceea experimenteaza puterea Lui datatoare de viata!

Dar multi dintre noi prefera sa puna punct dupa cuvintele “puterea invierii Lui”. Daca vrem sa-L cunoastem pe Hristos mai indeaproape, trebuie sa cunoastem si “partasia suferintelor Lui”. Acest cuvant “suferinte” inseamna mai mult decat sa induri o perioada de alergie sau sa-ti zgarie cineva masina. Pentru Pavel a insemnat sa fie batut si decapitat! Dar a insemnat totodata o apropiere speciala de Domnul, care nu poate fi cunoscuta altfel. Daca ai suferit profund din cauza unei persoane, intelegi ce inseamna. Nu vei fi cu adevarat apropiat de cineva daca ii spui: “Vrei sa petrecem impreuna doar timpul in care ne simtim bine, tine-ti suferintele pentru tine”. Ai inteles ideea?

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *