Aurul

Aruncă dar aurul în ţărână, aruncă aurul din Ofir în prundul pâraielor! Şi atunci Cel Atotputernic va fi aurul tău, argintul tău, bogăţia ta.Iov 22.24-25


Marea armată a lui Napoleon se retrăgea din Moscova. Acest marş prin uriaşa ţară cu iarnă rusească a fost un coşmar. Situaţia era atât de deznădăjduită, încât s-a dat porunca să se renunţe la pradă – câteva cutii cu aur. Imediat ce s-a oferit jafului povara preţioasă, bărbaţii, care abia mai înaintau de câteva zile, s-au năpustit asupra aurului şi s-au încărcat cu lingouri întregi. Care a fost urmarea? Nefericiţii au căzut la pământ şi de slăbiciune nu s-au mai putut ridica. Un martor ocular relata că un singur lingou de aur a pus capăt la mai mult de treizeci de vieţi omeneşti.
Ce imagine impresionantă, care se potriveşte astăzi multor oameni! Ei se lasă acaparaţi în lupta vieţii de multe lucruri, cum ar fi ocuparea unei poziţii sociale înalte, bogăţie şi lux sau alte lucruri.
Ce pericol de a te lăsa orbit de lucrurile trecătoare! Ce nume poartă lingourile de aur, pe care ne străduim să le purtăm şi care ne vor duce la dezastru? Ce ne reţine de la întoarcerea la Domnul Isus, pentru a găsi la El adevărata fericire şi viaţa veşnică? Ce ne împiedică paşii să-L urmăm pe Mântuitorul nostru? Aruncă aceste poveri, pentru ca Domnul Isus să devină comoara ta, aurul tău!

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *